Grupul Financiar Banca Transilvania susţine viitorul în România prin pensii facultative

0
2434

Clienţii Băncii Transilvania au posibilitatea să contribuie la fondul de pensii facultative Pensia Mea prin cele peste 500 de sucursale şi agenţii din ţară, pentru a avea o pensie facultativă administrată privat. Fondul Pensia Mea este administrat de BT Pensii, cel mai nou brand din Grupul Financiar Banca Transilvania şi singura companie românească de administrare a pensiilor facultative.

Grupul BT a anunţat în 2019 intenţia de a-şi extinde serviciile financiare în domeniul pensiilor private prin achiziţia Certinvest Pensii, care administra fondul Pensia Mea. Certinvest Pensii a devenit BT Pensii în februarie a.c., moment la care administra peste 75 de milioane de lei şi avea 9.500 de participanți la pensia facultativă. A urmat perioada de integrare a noii companii în BT, training-uri şi certificări pentru 850 agenţi de marketing şi etape pilot. În acelaşi timp, numărul de participanţi la fondul Pensia Mea a crescut la peste 16.000, iar suma administrată, la 89,5 milioane de lei.

Aşa cum suntem banca preferată a românilor, ne-am propus să devenim prima opţiune pentru persoanele  care îşi construiesc viitorul, cei care azi muncesc şi economisesc. Prioritatea noastră este să creăm o comunitate în care cât mai multe persoane active se simt pregătite pentru viitor din punct de vedere financiar. România este casa noastră, ne bucurăm să investim aici şi să susţinem viitorul la noi în ţară” – Gabriela Nistor, Director General Adjunct Retail Banking, BT.

Pensia facultativă completează pensia publică

Pensia facultativă administrată privat înseamnă bani acumulaţi într-un fond pentru o viitoare pensie, care completează pensia publică. La aceasta poate contribui atât angajatul, cât şi angajatorul în numele angajatului, ca beneficiu suplimentar la salariu. Primul pas spre Pensia Mea este discuţia cu unul din agenţii de marketing din agenţiile BT şi semnarea actului de aderare. Atât persoanele fizice, cât şi companiile au acces permanent la informaţii prin deschiderea unui cont online prin site-ul BT Pensii. După fiecare virament, BT Pensii informează prin SMS fiecare participant la Pensia Mea.

Angajaţii cu contract de muncă trebuie să anunţe angajatorul cu privire la actul individual de aderare la Pensia Mea, care va reţine şi vira contribuţia. Persoanele care au venituri din profesii liberale vor transfera în nume propriu valoarea contribuţiei înscrise în actul de aderare la fondul Pensia Mea, în contul de pe actul de aderare.

Pregătit pentru mâine. Ce înseamnă Pensia Mea:

  • Un venit suplimentar: Este un fond de acumulare de care o persoană poate beneficia după vârsta de 60 de ani;
  • Flexibilitate: Contribuţia trebuie să fie de cel puţin 60 de lei/lună şi de maxim 15% din venitul brut lunar. Suma poate fi modificată oricând şi, mai mult, există opţiunea suspendării contribuţiilor o perioadă, cu reluarea ulterioară;
  • Facilitate fiscală: Contribuţia lunară la pensia facultativă administrată privat este deductibilă fiscal, în limita a 400 de euro/angajat şi deductibilă integral pentru angajator;
  • Gestionare uşoară a banilor: Plata se face direct din contul curent sau de către angajator;
  • Viitor sustenabil: Cu cât o persoană începe să economisească mai devreme, cu atât va avea o perioadă de investire mai lungă până la 60 de ani.

Compania BT Pensii este coordonată de Corina Cucoli, Director General. Cu o experienţă de peste 25 de ani în management, din care 15 ani în sectorul financiar, este membru fondator al fondului de pensii facultative Pensia Mea. Corina Cucoli şi-a adus contribuţia la crearea pieţei pensiilor private în România în 2007, odată cu introducerea Pilonului II al pensiilor private obligatorii.

Din datele Institutului Naţional de Statistică, în ianuarie a.c. vârsta medie a populaţiei era de 41,7 de ani, iar cea mai mare pondere în total, grupa 40 – 44 de ani, reprezentând 8,6%. Indicele de îmbătrânire demografică a crescut în România de la 112,1 (la 1.01.2019) la 115,6 persoane vârstnice la 100 persoane tinere (la 1.01.2020). S-a accentuat fenomenul de îmbătrânire demografică: populaţia de 65 ani şi peste această vârstă a depăşit cu 507.000 persoane populaţia tânără (0-14 ani). Având în vedere tendinţele, a apărut utilitatea unui sistem suplimentar de pensii, pe lângă Pilonul I (pensia de Stat) şi Pilonul II (pensia privată obligatorie), şi anume Pilonul III (pensia facultativă administrată privat).

Persoanele interesate de Pensia Mea au la dispoziţie informaţii inclusiv pe platforma de educaţie financiară a băncii, Întreb BT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here