Google oferă un grant de 30.000 de dolari pentru profesorii din România care predau informatică în şcoli

0
1586

Google oferă un grant de 30.000 de dolari pentru profesorii din România care predau informatică în şcoli. Aceştia vor primi sprijin din partea Google România, sub forma unui grant în valoare de 30.000 de dolari, în cadrul proiectului InfoGim, pentru dezvoltarea învăţământului de profil, a anunţat Google România, printr-un comunicat de presă.

Uniunea Profesorilor de Informatică din România (UPIR) a primit un grant de 30.000 de dolari din partea Google pentru crearea unei comunităţi online dedicată profesorilor care predau informatică la gimnaziu, potrivit unui comunicat emis de Google şi citat de Agerpres.

„Proiectul InfoGim îşi propune o mai bună pregătire a profesorilor de Informatică şi îmbunătăţirea calităţii orelor de profil, iar mediul rural va fi cel vizat, în primul rând“, spun reprezentanţii UPIR.

“Proiectul UPIR va cuprinde un portal de tip comunitate, cu membri activi şi contributori unde se vor regăsi şi vor fi dezvoltate resurse de predare şi învăţare. Pe acest portal se vor înscrie toţi doritorii care vor să beneficieze, dar să şi contribuie cu lucrări ce sunt utile la clasă, pe principiul “sharing”, aşa cum se întâmplă în reţelele de socializare. Alături de acesta va exista un program de mentoring şi training, prin care se vor organiza seminarii în diverse localităţi din ţară.

Comunitatea va avea şi un program special pentru elevi, prin care li se pune la dispoziţie materiale utile, teste, exemple, demonstraţii, probleme rezolvate”, menţionează sursa citată.

InfoGim va demara în luna septembrie 2017.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here