Firmele mici și mijlocii (IMM) din România vor putea obține finanțări cuprinse între 5 și 15 milioane de euro fiecare de la Morphosis Capital

0
1465
Morphosis Capital

Morphosis Capital este un nou fond de investiții susținut prin Politica de coeziune a Uniunii Europene. Firmele beneficiare primesc investiții în schimbul unor părți sociale din afaceri.

Morphosis Capital, un nou jucător important pe piața de private equity, anunță prima închidere a Morphosis Capital Fund I la 45 de milioane de euro.

Principalul investitor al fondului este Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul Operațional Regional, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională.

Morphosis Capital Fund I spune că intenționează să investească între 5 și 15 milioane de euro capital pe tranzacție în IMM-urile ce activează în diferite sectoare, precum firme din:

*industria bunurilor de larg consum și a sectoarelor adiacente,

*industria serviciilor medicale,

*sectorul tehnologic,

*industria serviciilor business to business.

Echipa Morphosis Capital este formată din patru antreprenori români: Andrei Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Simona Gemeneanu, Dragoș Petre.

Ei au experiență profesionala acumulată pe poziții de top în cadrul unor companii globale importante, cum ar fi Unilever, Thomson Reuters,  TNT Express, Procter & Gamble, PWC și Innova Capital.

Cei patru parteneri s-au întors în România „pentru a acționa ca agenți ai schimbării și pentru a facilita dezvoltarea unui mediu antreprenorial performant” mai spune Morphosis.

„Vedem oportunități extraordinare în România. Suntem recunoscători pentru încrederea care ne-a fost acordată de investitorii noștri și suntem nerăbdători să colaborăm cu antreprenorii români care vor să facă din business-urile lor povești nationale si globale de succes. Credem ca mixul nostru unic de abilități, dar și experiența acumulată pe plan local și internațional vor ajuta aceste companii să-și valorifice potențialul. Avem o abordare hands-on si cautam mereu sa adaugam valoare companiilor in care investim” a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partener Morphosis Capital.

Printre investitorii Morphosis Capital, pe lângă Fondul European de Investiții, care a contribuit prin Programul Operațional Regional, se numără și parteneri instituționali români și globali, dar și investitori din mediul privat local și internațional.

Un element-cheie al strategiei Morphosis Capital Fund I este de a investi în acele companii care își doresc să devină campioni naționali și internaționali.

Echipa Morphosis Capital va oferi IMM-urilor beneficiare, pe lângă investiția de capital, expertiza operațională, financiară,  de marketing și vânzări necesare dezvoltării și consolidării business-ului.

Fondul European de investiții (FEI) este parte a Grupului Bancii Europene de Investitii si este principalul finantator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garantii si microfinantare.

In Romania, FEI implementeaza instrumente financiare cofinantate prin fonduri structurale si de investitii, precum JEREMIE 2007-2013, Initiativa pentru IMM, Programul Operational Regional, Programul Operational de Competitivitate, Programul National de Dezvoltare Rurala.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here