Germania continua sa atace Turcia propunand ca aceasta sa fie adaugata pe lista tarilor cu un risc crescut la adresa securitatii pentru serviciile de informatii

0
1972

Germania discuta adaugarea Turciei pe o lista a tarilor care prezinta riscuri crescute la adresa securitatii pentru serviciile de informatii, politie si reprezentantii armatei, potrivit Sueddeutsche Zeitung si unor televiziuni germane, citate de Reuters.

​Decizia vine pe fondul tensiunilor dintre cele doua state membre NATO si promisiunilor oficialilor germani de a restrictiona vanzarea de arme catre Turcia, masura despre care regimul de la Ankara spune ca va afecta lupta acesteia impotriva Statului Islamic.

Publicatia Sueddeutsche Zeitung si televiziunile germane WDR si NDR citeaza o declaratie a purtatorului de cuvant al Ministerului de Interne, potrivit careia lista cu tarile care prezinta un risc ridicat va fi reanalizata.

„Drept parte a acestui proces, Ministerul de Interne analizeaza daca va adauga Turcia sau nu pe acea lista”, potrivit reprezentantului Ministerului de Interne.

Lista actuala contine tari precum Rusia, China, Pakistan, Coreea de Nord si alte 26 de state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here