Apple a lansat iPhone X. Modelul aniversar cu care incearca sa ajunga din urma Samsung si Huawei

0
2357

Marele eveniment Apple găzduit de către Tim Cook în sala dedicată lui Steve Jobs tocmai ce a luat sfârșit și asta înseamnă că avem la dispoziție toate informațiile necesare pentru a vă prezenta pe larg noile terminale anunțate la fața locului. Vom începe cu modelul aniversar, cel care marchează sărbătorirea a 10 ani de la debutul primului iPhone și care dispune de câteva elemente cu adevărat interesante.

Telefonul se numește iPhone X și aduce tot ce este mai nou în materie de tehnologie, de la un display edge-to-edge, la tehnologia de încărcare wireless și până la un sistem de autentificare facilă de ultimă generație. Avem mai jos prezentate toate noutățile pe categorii!

Design

Un capitol ce va atrage aprecieri pe de o parte și critici pe de alta este design-ul, acesta fiind un pic ciudat la prima vedere, parcă chiar mai ciudat decât camera ciclop regăsită pe Essential Phone. Spunem asta tocmai datorită panoului frontal edge-to-edge unde Apple a decis să păstreze o întreagă zonă în partea de sus pentru integrarea senzorilor, camerei selfie și a earpiece-ului.

Rezultatul nu este chiar spectaculos, cel puțin nu din primele imagini oficiale pe care le vedem chiar aici. Posibil ca în realitate look-ul să fie ceva mai deosebit și ca eventual să ne obișnuim cu acel decupaj în partea de sus. Construcția este bineînțeles una de tip unibody cu ramă din oțel și spate din sticlă. Telefonul vine pe argintiu, negru și auriu.

Display

Piesa de rezistență este desigur display-ul, o unitate Super Retina de 5.8 inch cu aspect 18:9 și în premieră pentru Apple cu tehnologia de imagine OLED. Acesta se întinde pe mai bine de 80% din suprafața panoului frontal și asta înseamnă că spunem adio butonului home fizic și totodată scanner-ului de amprente clasic. Ecranul este acoperit de sticlă 2.5D curbată spre margini și teoretic ar trebui să fie vorba despre un strat rezistent la zgârieturi.

Hardware

Din punct de vedere hardware nu avem prea multe detalii dezvăluite la nivel oficial, dar listări din partea retailerilor au arătat că este vorba despre 3 GB RAM și despre un procesor de nouă generație Apple A11 Bionic cu 6 nuclee. Spațiul de stocare este de 64, sau 256 GB și cum era de așteptat nici urmă de slot microSD aici. Pentru că gaming-ul pe mobil reprezintă o activitate din ce în ce mai populară, Apple a adus pe acest smartphone o soluție grafică proprie cu 30% mai performantă decât cea avută pe Apple A10.

Cameră foto

Încă de la apariția primelor materiale leak se știa că iPhone X va sosi cu o cameră duală plasată vertical, modalitate prin care Apple promite o experiență mai imersivă în materie de captură foto și video. Camerele sunt îndreptate fix precum ținem telefonul în format landscape așa că decizia este de înțeles. Ca date tehnice, acest modul dual este compus din doi senzori de 12 megapixeli care lucrează împreună pentru oferirea de zoom optic 2x și pentru obținerea efectului bokeh numit în cazul de față Portrait Mode.

Senzorul principal oferă o diafgramă f/1.8, iar cel secundar o deschidere f/2.4 – ambii având parte de un sistem de stabilizare optică a imaginii. Camera filmează acum 4K la 60 fps, dar și în format slow-motion 1080p la 240 cadre pe secundă. Senzorul selfie rămâne unul de 7 megapixeli care filmează doar Full HD.

Securitate

Cât despre securitate, Apple renunță pe acest handset complet la scanner-ul de amprente în favoarea unei soluții de autentificare biometrică pe baza scanării faciale – tehnologie ce a avut parte de o prezentare de durată pe scenă. Ni se promite o deblocare ultra rapidă și ne vom putea folosi “fața” și pentru achiziții din App Store / iTunes sau realizarea de plăți. Șansele ca altcineva să deblocheze telefonul prin această modalitate sunt 1.000.000 la 1 și Apple promite securitate sporită!

Preț și disponibilitate

Potrivit declarațiilor oficiale, iPhone X va fi disponibil la precomandă din data de 27 octombrie în SUA și alte piețe cheie la un preț recomandat de 999 dolari pentru modelul de 64 GB, respectiv 1149 dolari pentru varianta de 256 GB, urmând ca livrările să înceapă din 3 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here