Donald Trump i-a chemat la discuții pe reprezentanții giganților industriei tehnologice americane

0
2829
trump-tech-meeting

Directorul Apple, Tim Cook, reprezentantul companiei Tesla, Elon Musk şi directorul Amazon, Jeff Bezos se numără printre liderii din industria tehnologică invitaţi să participe la discuţii cu preşedintele ales, Donald Trump, miercuri, la sediul Trump Tower din New York.

În timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, Trump a atacat deseori companiile tehnologice şi directorii acestora, acuzându-i că boicotează alegerile şi că se feresc să plătească taxele. Miercuri, însă, acesta se va întâlni cu liderii Facebook, Apple, Alphabet şi Oracle.

Peter Thiel, omul de legătură

La discuţii va participa şi Peter Thiel, fondatorul Paypal, investitor şi membru în comisia Facebook. Acesta face parte din echipa de tranziţie a lui Donald Trump după ce l-a sprijinit în timpul campaniei. Este de aşteptat ca Peter Thiel să acţioneze ca un punct de legătură între liderii din domeniu tech şi noua administraţie.Sheryl Sandberg, COO al companiei va reprezenta Facebook la discuţiile de la New York. Gigantul IT este cercetat pentru aşa-zisele ştiri false care circulă pe site.

Fabricarea IPhone în SUA

Directorul Apple, Tim Cook, va fi, de asemenea, prezent. Un punct care ar putea fi important pe agenda preşedintelui este reprezentat de perspectiva fabricării iPhone-urilor în Statele Unite, nu în China.

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, ar putea fi prezent. Principalul subiect de discuţie pentru Musk este perspectiva lui Trump asupra energiei regenerabile. Tesla se bazează pe reducerile de taxe, la fel şi cumpărătorii maşinilor. Acest tratament special în materie de taxe dispare treptat, dar depinde de Donald Trump să prioritizeze alte surse de energie.

Alphabet, compania-mamă a Google, este reprezentată de cofondatorul Larry Page. Trump a evidenţiat teoria conspiraţionistă potrivit căreia Google ascundea ştirile negative despre Hillary Clinton în timpul campaniei. Google a respins acuzaţiile.

Prezent va fi și directorul Amazon

De asemenea, Jeff Bezos, directorul Amazon, a confirmat participarea la discuţii. Trump l-a acuzat pe miliardar că foloseşte ziarul pe care îl deţine, Washington Post, pentru a-i presa pe politicieni să permită Amazon să plătească mai puţine taxe. Bezos s-a oferit să îl trimită pe Trump în spaţiu cu o rachetă. Washington Post a fost sursa care a publicat videoclipul cu discuţia între Trump şi Billy Bush, în timpul campaniei.

Alţi participanţi aşteptaţi sunt directorii executivi de la Intel, Microsoft, Cisco, IBM şi Oracle. În schimb, se pare că directorul Twitter, Jack Dorsey, nu va participa la discuţii.

Doar reprezentanta Oracle a vorbit în public

Doar reprezentanta Oracle, Safra Catz, a vorbit public despre întâlnire. „Dacă poate reforma codul fiscal, dacă poate reduce reglementările şi poate negocia acorduri mai bune de comerţ, industria tehnologică din Statele Unite va fi mai puternică şi mai competitivă ca niciodată”, a susţinut aceasta.

Taxele aplicate corporaţiilor din Statele Unite, care îşi depozitează banii în filiale din afara hotarelor, ar putea influenţa firmele să îşi aducă profitul înapoi în Statele Unite. Acestă mişcare ar putea fi văzută ca un câştig pentru Trump şi ca o reuşită de imagine pentru companiile tehnologice care sunt criticate pentru că depozitează sume de bani imense în locuri precum Irlanda, unde au puţine vânzări, dar condiţii bune de taxare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here