Daniel Apostol și Ion Dragne – invitații Săptămânii Financiare, ediția 24 februarie 2023

0
258

În cadrul emisiunii Săptămâna Financiară de la Profit News TV din această vineri:

BIO Daniel Apostol  – Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)

Daniel Apostol este un jurnalist cu o experiență profesională vastă de peste 27 de ani și cu o expertiză în jurnalism economic de peste 18 ani.

Acesta și-a început cariera la Radio Top’91 Suceava, apoi a fost redactor-șef la Uniplus Radio Suceava, și cotidianul NordPress.

A fost primul redactor-șef și mai apoi director de dezvoltare, director executiv și director general al stației de televiziune The Money Channel în diverse etape, între 2006 și 2014.

A lucrat la Radio ProFM și Radio InfoPro, a fost stagiar la Europa Liberă -Praga și a fost corespondent BBC World Service la biroul din București.

În cadrul bursei Freedom Forum a lucrat ca stagiar la Vocea Americii Washington DC, Richmond Times Dispatch și Channel8 News NBC Tampa (FL).

Este absolvent al mai multor programe de formare profesională și training specializat susținute de Reuters, BBC și WBI.

Acesta deține un MBA în Management & Marketing obținut în cadrul ASE din București fiind și:

  • Director Editorial al revistei ECONOMISTUL, (2016 – Prezent)
  • Director Editorial al cotidianului „Jurnalul”, (2016 – 2020)
  • Realizatorul “Jurnalului de Economie” la Antena3, (2018 – 2020)
  • Jurnalist Senior, Realizator a interviurile exclusive ProfitLive, Back in Business cu Daniel Apostol, fiind Director Editorial și CEO Profit TV. (anterior denumit The Money Channel). (2006 – 2014)

 

În prezent, Daniel Apostol deține funcția de Director al Direcției de Comunicare a Autorității de Supraveghere Financiară. (ASF)

Stabilitatea financiară descrie acea stare a sistemului financiar care îi conferă acestuia capacitatea să reziste la șocuri, fără întreruperea sau afectarea semnificativă a funcției sale de intermediere financiară, și să continue să ofere servicii și produse financiare necesare entităților și activităților din economia reală. Stabilitatea financiară este afectată atunci când se materializează unul sau mai multe riscuri sistemice. Efectele riscurilor sistemice se pot manifesta atât asupra evoluției economiei, cât și asupra intermedierii financiare. Într-o clasificare uzuală pe categorii de riscuri, componentele riscului sistemic pot fi identificate ca risc de piață, risc de credit, risc de concentrare, risc de lichiditate, risc de solvabilitate, risc operațional etc. Numeroase particularități există însă în funcție de tipul de instituție financiară, clasele de active analizate, interdependențele cu funcționarea administrației publice (riscul suveran), etapa din cadrul ciclului de evoluție al economiei, influențele și legăturile transfrontaliere, tipurile de vulnerabilități analizate.

În special după criza financiară globală, comunitatea internațională a autorităților cu rol în asigurarea stabilității sistemului financiar a început un lung și dificil efort de identificare, elaborare, calibrare și aplicare a unor politici care să îmbunătățească reziliența acestuia față de potențialele șocuri interne sau externe. Până în urmă cu câțiva ani, acțiunile au fost focalizate către instrumentele și politicile macroprudențiale destinate sectorului bancar, având în vedere rolul și locul acestuia în relație cu buna funcționare a economiei reale. În ultimii ani însă, a crescut preocuparea față de riscurile și vulnerabilitățile generate sau transmise din interiorul piețelor financiare nebancare, odată cu creșterea contribuției acestora la intermedierea financiară, cum ar fi sectorul asigurărilor, fondurilor de investiții și contrapărților centrale.

Pentru a păstra stabilitatea piețelor financiare non-bancare, rolul ASF este să monitorizeze și să evalueze riscurile și vulnerabilitățile acestora în scopul facilitării acțiunilor necesare de reglementare și supraveghere pentru gestionarea acestor situații. ASF urmărește să întreprindă măsuri corective în mod preventiv și să aibă o abordare prospectivă a activităților desfășurate.

BIO Ion Dragne – Dragne & Asociații

Ion Dragne este văzut ca unul dintre cei mai experimentați avocați litiganți din România. Este apreciat pentru soluțiile inovatoare pe care le oferă și pentru atitudinea deschisă și relaxată ȋn relația pe care o are cu clienții săi.

Ion Dragne acordă asistență în arbitraje naționale și internaționale, inclusiv ȋn dispute aflate sub incidența tratatelor de protejare a investițiilor.

Ion Dragne reprezintă numeroase societăți multinaționale, bănci și alte instituții financiare, autorități publice, agenții guvernamentale, societăți de stat si organizații internaționale, acoperind ȋntregul spectru de litigii și tranzacții comerciale.

Chambers Global, Chambers Europe și Legal 500 l-au evidențiat în mod constant pe Ion Dragne ca fiind unul dintre avocații remarcabili din România.

Ion Dragne este Decan al Baroului Bucureşti (din 2015) și Lector în cadrul Facultăţii de Drept a Universității „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, unde predă cursuri de Drept Procesual Civil (din 2002). 

Ion Dragne este doctor în drept administrativ (2001, Magna cum laude) și a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (1992, Șef de Promoție). Este membru al Baroului Bucureşti (1995). 

Acesta vorbește limbile engleză şi franceză.

Ion Dragne apare în The Legal 500 Hall of Fame (The Legal 500 > Romania > Dispute Resolution). The Hall of Fame evidențiază avocații care au primit laude constante de la clienții lor pentru excelență continuă.

Ion Dragne este descris de Chambers and Partners (2019, 2021) ca fiind:

–un „litigator foarte experimentat și foarte talentat”. Dragne este o lumină călăuzitoare pe piața litigiilor, oferind în mod constant reprezentare și asistență instituțiilor financiare, companiilor de stat și companiilor internaționale. Sursele recunosc statutul său eminent în domeniu, iar una îl descrie drept „un lider în domeniu”. –

 „unul dintre cei mai cunoscuți litigatori de pe piața serviciilor juridice din România” și „un bun teoretician”. 

Dragne și Asociații, companie unde Ion Dragne este Managing Partner, oferă clienților săi o gamă largă de servicii juridice, precum: 

  • Litigii și Arbitraj, 
  • Drept Comercial, 
  • M&A, 
  • Restructurare și Insolvență. 
  • Drept fiscal, 
  • Drept Bancar, 
  • Drept Imobiliar și Construcții, 
  • Dreptul Muncii, 
  • Proprietate intelectuală, 
  • Concurență & Antitrust.

Printre clienții acesteia se află importante corporații multinaționale și antreprenori din diverse domenii, bănci și alte instituții financiare, companii de stat, instituții ale statului român și persoane fizice.

Mai multe informații despre companie, puteți regăsi AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here