Cum se impacheteaza jurnalistii din presa obscura -o mana o spala pe alta- azi cazul Agerpress si Q Magazine

0
636

O publicație fără nicio relevanță, în afara faptului că i-a susținut pe Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Gabriela Firea, apare zilnic, chiar și cu editoriale, la revista presei întocmită de AGERPRES, agenție care funcționează din bani publici.

Urmărind revista presei de la Agerpres ies în evidență două lucruri: pe lângă publicații cu tradiție, zilnic sunt preluate articole din Q Magazine, iar știrile care promovează atacurile PSD la adresa adversarilor politici sunt majoritare.

Fiind totuși vorba despre o agenție de presă, care ar trebui să promoveze știrile, este greu de înțeles preluarea unei publicații care apărat cu o totală lipsă de profesionalism interesele unor personaje politice precum Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă sau Gabriela Firea, folosind de multe ori tehnici de tip fake news. Q Magazine este și una dintre publicațiile des citate de către pro-rușii de la Sputnik. Și mai greu de înțeles este de ce preia Agerpres, spre exemplu, un editorial și nu o știre din Q Magazine, în care autorul, un fost consilier al lui Adrian Năstase critică dur Guvernul României, lăudând totodată realizările PSD. În aceeași zi, 2 noiembrie, din cele 14 știri preluate la revista presei Agerpres, mai sunt trei articole care reprezintă atacuri PSD la adresa adversarilor politici. E drept, sunt și două știri neutre despre reprezentanții PNL.

Scrie Newsweek.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here