Cum mai încasează statul nişte bani:Transgaz va distribui dividende suplimentare de 13,4 milioane de lei. Statul ia peste jumătate din aceşti bani

0
735
TRANSGAZ

Acţionarii Transgaz au aprobat distribuirea de dividende suplimentare în sumă de 13,47 milioane de lei, din care statul, în calitate de acţionar majoritar, va încasa circa 7,85 milioane de lei

Aprobarea distribuirii de dividende suplimentare a fost făcută de acţionari la cererea Ministerului Economiei. Adunarea Generală a fost de acord cu distribuirea unui dividend brut în valoare de 1,14 lei pe acţiune. Data la care vor fi distribuite aceste dividende este 28 decembrie.

Conform raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti, Transgaz a raportat un profit net de 299,2 milioane lei, în primele nouă luni ale anului, în scădere cu 31% faţă de perioada similară a anului trecut.

Transgaz a fost cea de-a treia companie cu acţionariat majoritar de stat care a anunţat că Ministerul Economiei i-a cerut să plătească dividende suplimentare în acest an. Anterior, statul ceruse bani şi de la Romgaz şi Nuclearelectrica, respectiv dividende suplimentare de 500 de milioane de lei şi 238 milioane de lei. Ulterior şi Transelectrica a transmis că statul român a cerut convocarea acţionarilor, pentru a îşi da acordul asupra împărţirii banilor din conturile „rezultat reportat şi/sau „alte rezerve”“.

Dacă ne luăm totuşi după rezultate publicate de companie, la jumătatea anului se găseau circa 1,43 miliarde de lei în aceste două conturi. Drept urmare, statul, care deţine 58,68% din capitalul social al Transelectrica, ar încasa peste 843 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here