Cum mai cheltuie Guvernul banii: Va acorda împrumuturi fără dobândă tinerilor, chiar şi celor fără venit

0
1210

Proiectul de lege „Împrumuturi fără dobândă pentru tineri” este publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie, menţionând că nu este nevoie ca tinerii beneficiari să aibă venituri.

Potrivit acestuia, tinerii fără un loc de muncă ar putea accesa un credit de până în 40.000 de lei, cu dobânda subvenţionată de stat şi garantat în proporţie de 80% de Fondul de Garantare al statului (cel mai probabil, prin Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM).   Proiectul de lege este iniţiat de Secretariatul General al Guvernului (SGG) şi de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP).

Acelaşi proiect mai prevede că rata dobânzii va fi calculată după formula „ROBOR 3M plus 2%”, iar dobânda „este subvenţionată de stat”, durata creditului va fi de 5 ani.

„Durata creditului este 5 ani, iar destinaţia împrumutului va fi acoperirea nevoilor unui tânăr: educaţie, sănătate, cultură, sport”, se mai arată în documentul guvernamental. Iniţiator este – potrivit Programului Legislativ – Secretariatul General al Guvernului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here