Creditele rapide: soluţia urgentă, cu ajutorul căreia atât o persoană fizică, dar şi o persoană juridică, pot obţine finanţare într-o situaţie critică

0
803

Motivul pentru care majoritatea alege această formă de împrumut este numărul redus de documentaţie necesară, timpul scurt în care se poate obţine accesul la bani – maximum 24h şi ratele acceptabile. Există, însă, aspecte importante, de care solicitanţii trebuie să ţină cont, cu privire la creditele rapide.

Astfel de finanţări sunt oferite de companii financiar nebancare pe diverse termene, precum până la data în care solicitantul primeşte salariul de la locul de muncă. Înainte de solicitarea unui credit de la una dintre companiile nebancare, este recomandată consultarea condiţiilor  impuse de fiecare dintre acestea, pentru a alege serviciile cele mai benefice.

Formele de finanţare rapidă sunt credite nebancare, care funcţionează conform Legii 93/2009 privind instituţiile financiare nebancare. În plus, solicitările există în baza de date a Băncii Naţionale a României.

Unul dintre avantajele creditelor rapide, îl reprezintă faptul că pot fi oferite atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice, fiind nevoie doar de un dosar care să cuprindă informaţii despre solicitant şi un contract, în care sunt adăugate informaţii despre finanţare, precum:

*valoarea ratelor,

*perioada împrumutului,

*eventuale clauze,

*penalități sau rata dobânzii.

În dosarul solicitantului pentru credit de nevoi personale, care trebuie să fi împlinit vârsta de 18 ani până la data întocmirii, vor fi adăugate documente, cum ar fi cele care să dovedească existenţa unui venit lunar – un minimum stabilit în funcţie de companie, copie a cărţii de identitate, date de contact – număr de telefon actual, e-mail valid.

Este important ca solicitantul să acorde mare atenţie penalităţilor şi valorii dobânzii datorate companiei, pentru evitarea unor evenimente ulterioare neplăcute. Cei care fac un împrumut rapid, tind să uite de aspectele mai puţin pozitive ale solicitării, precum penalităţile deloc prietenoase, în cazul neplăţii sau întârzierii plăţii. Anumite companii permit întârzierea plăţii, ceea ce poate constitui un beneficiu. Însă, este de menţionat că acest lucru trebuie stabilit încă de la început.

Pe platformele online sunt disponibile toate informaţiile de care un posibil client are nevoie, pentru întocmirea unui contract de finanţare benefic de ambele părţi.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here