Contractul privind actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-Tecnic Consulting Engineering Romania a fost suspendat

0
2078
autostrada Pitesti Sibiu

„Cel mai aşteptat studiu de fezabilitate din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, respectiv docomentaţia care stă la baza proiectării autostrăzii Sibiu-Piteşti, a fost suspendat. Studiul de fezabilitate pentru partea din mijloc a autostrăzii Sibiu-Piteşti ar putea să nu mai fie realizat de asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-Tecnic Consulting Engineering Romania.

Autostrada Sibiu-Piteşti este împărţită în cinci segmente. Se va relicita contractul privind actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, porţiunile din 2,3 şi 4. Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-Tecnic Consulting Engineering Romania a realizat studiul de fezabilitate numai pentru tronsoanele 1 şi 5. Se pare că asocierea nu a reuşit realizarea, la timp, a tuturor studiilor pentru cele trei porţiuni şi au existat anumite probleme de mediu”, ne-au declarat surse din Ministerul Transporturilor.

Oficialii Ministerului Transporturilor şi din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, de aproape trei săptămâni, refuză să precizeze care este perioada de valabilitate a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate ptr. autostrada Sibiu-Piteşti şi care este situatia financiară a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate la autostrada Sibiu-Piteşti.

Primii bani pentru autostrada Piteşti-Sibiu s-au facturat în mai 2016

Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-Tecnic Consulting Engineering Romania a facturat primii bani de la Compania Naţională de Autostrăzi din România în mai 2016. Conform facturii înregistrate la CNADNR, Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti a încasat un avans în valoare de 3,6 milioane lei pentru revizuirea/actulizarea studiului de fezabilitate autostrada Piteşti-Sibiu.
Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-Tecnic Consulting Engineering Romania a câştigat contractul pentru revizuire/actualizare SF autostrada Sibiu-Piteşti, în valoare de 29.075.308,91 lei fără TVA, în vara anului 2015.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here