Construirea autostrăzii Craiova-Pitești va începe pe 1 Noiembrie

0
3609
Construirea autostrăzii Craiova-Pitești

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat că demarează procedurile de licitație pentru autostrada pe care compania Ford a solicitat-o în momentul începerii investiției din Bănie.

Atât licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru autostrada Craiova-Piteşti, cât şi cele pentru centurile ocolitoare ale oraşelor Balş şi Slatina vor fi lansate la data de 1 noiembrie.

Finalizată în 2020

„Am lucrat la o aliniere a nevoilor Ford şi a priorităţilor, iar astăzi am venit cu nişte răspunsuri concrete, nu numai pentru Ford, ci şi pentru Craiova, pentru Oltenia, pentru regiune. Mi-a făcut şi îmi face plăcere să vă confirm, astăzi, că licitaţia pentru autostrada Piteşti-Craiova va fi lansată pe 1 noiembrie şi prevede ca această autostradă să fie finalizată conform Master Planului, în 2020. De asemenea, răspunzând nevoilor Ford, o să anticipăm lucrările la centurile ocolitoare Balş şi Slatina, care o să facă parte din autostradă. La centura Balş, din nou, licitaţia va începe pe 1 noiembrie. Interesanat este că CNADNR sau viitorul CNAIR şi-a asumat această lucrare în regie proprie şi din cauza aceasta va fi terminată într-un timp record de doi ani. Centura Slatinei este puţin mai complicată din cauza podului peste Olt, însă licitaţia va începe tot la 1 noiembrie, iar lucrarea va fi finalizată în 2019. Mai există o listă întreagă de drumuri naţionale aici, care sunt în construcţie şi în fază de finalizate, nu o să le enumăr acum, dar vor fi finalizate în cursul acestui an sau în anul viitor“, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Ameliorarea infrastructurii feroviare

Printre temele discuţiei dintre reprezentanţii Ford Craiova şi Guvern s-a numărat şi ameliorarea infrastructurii feroviare.

„De asemenea, am anunţat lucrări de ameliorare a infrastructurii feroviare, am studiat împreună cu Ford crearea unui punct multimodal, studiem punctul de la Işalniţa, cu partenerii noştri, şi nişte măsuri concrete de fluidizare a traficului începând de la Curtici şi până la Craiova, care vor fi implementate, unele dintre ele chiar în termen foarte scurt de două luni. Bineînţeles, că sunt şi măsuri cu termen mediu şi cu termen lung, care ţin de reabilitarea şi de refacerea căilor ferate. Chiar în zona Craiovei vorbim despre 15 poduri şi podeţe care limitează viteza, care sunt în curs de a fi reparate şi asta vorbesc cu orizont de finalizare în anul viitor, deci cam într-un an de zile”, a mai declarat Sorin Buşe.

Dezvoltarea uzinei Ford

,,Când s-a anunţat construcţia unui nou model şi continuarea producţiei în fabrica Ford, începând cu 2017, ne-am pus problema cum se poate crea un ecosistem în jurul acestei uzine, cum putem favoriza furnizorii locali, cum putem favoriza dezvoltarea uzinei Ford şi pe mai departe în aşa fel încât ea să-şi atingă capacitatea şi investiţia, care se face acum să nu fie ultima, ci ea să fie continuată de creşteri de investiţii în această zonă. După cum ştiţi, România are astăzi o industrie auto vibrantă, una puternică, ne-am întâlnit astăzi, aici, cu producătorii de la Ford şi de la Dacia. Ei au nevoie de o infrastructură serioasă, dar au nevoie şi de furnizori, au nevoie de furnizori locali”, a spus vicepremierul României, Costin Borc.

Întâlnirea organizată, la Craiova a venit şi ca urmare a anunţului făcut de Ford, în luna martie a acestui an, privind implementarea unei investiţii suplimentare de până la 200 de milioane de euro la uzina sa din Craiova, pentru lansarea producţiei modelului Ford EcoSport, programată în toamna anului viitor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here