Condițiile în care  firmele pot primi 200.000 de lei, prin Programul Start-Up Nation 2018, lansat înainte de sfârșitul anului

0
568
Start-up Nation-Romania

Programul Start-Up Nation 2018 a fost lansat pe 27 decembrie, prin care firmele aplicante pot primi finanțări nerambursabile de 200.000 de lei, echivalentul a 44.000 de euro.

Există, însă, o serie de condiții care trebuie respectate. Bugetul total alocat de către Ministerul pentru IMM-uri este de 2 miliarde de lei, astfel că, teoretic, 10.000 de startup-uri pot primi suma maximă alocată.

Peste 4.000 de useri s-au înscris până în prezent în aplicație și 1.401 proiecte au fost trimise. Depunerea de dosare va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare, timp în care antreprenorii îşi pot depune proiectele.

Înscrierea în program, solicitarea acordului pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac online pe site-ul www.aippimm.ro.

Pot beneficia de finanțare doar firmele înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniile:

*producţie,

*industrii creative,

*servicii,

*comerţ.

O altă condiție este ca acestea să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe o perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Anul trecut, după închiderea înscrierilor, mai multe proiecte declarate câștigătoare de stat erau la vânzare pe internet. PNL a acuzat că PSD a plagiat numele de ‘Start-up Nation’ de la Israel, care are de mai mulți ani un program cu același nume. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here