CEZ Vânzare amendată de ANRE cu 500.000 de lei

0
2590

CEZ Vânzare fost amendată de ANRE cu 500.000 lei pentru facturarea în avans a energiei electrice în perioada 2014-2015. Această decizie a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va fi contestată în zilele următoare, CEZ Vânzare susţinând că sistemul de facturare este realizat conform reglementărilor legale în vigoare.

“Confirmăm faptul că ANRE a amendat CEZ Vânzare cu 500.000 lei pentru încălcarea prevederilor articolului 77 din Regulamentul de Furnizare a Energiei Electrice la Clienţii Finali, conform Procesului Verbal 3052 emis de ANRE în data de 18 ianuarie 2015. CEZ Vânzare susţine în continuare că sistemul de facturare este realizat în acord cu reglementările legale în vigoare, oferind clienţilor casnici, în lunile calendaristice în care operatorul de distribuţie nu realizează citirea aparatelor de măsură, posibilitatea de a alege dintre două metode de facturare: autocitirea şi estimarea consumului. Ambele forme de facturare sunt acceptate legal şi vizează confortul clienţilor care s-au obişnuit cu formatul facturii existente. Mai puţin de 1% dintre clienţii CEZ Vânzare au optat pentru autocitire până în prezent. Astfel, CEZ Vânzare va contesta amenda în zilele următoare”, precizează reprezentanţii companiei printr-un comunicat citat de Agerpres.
Surse din sectorul energetic afirmă că, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a amendat compania CEZ Vânzare cu suma de 500.000 de lei pentru faptul că a facturat în avans energia electrică în perioada 2014 – 2015.
Controlul demarat în 2015 a vizat verificarea modului în care CEZ Vânzare a respectat prevederile Regulamentului de furnizare a energiei electrice la clienţii finali. În urma acestui amplu control a rezultat un raport de verificare, finalizat la data de 15 ianuarie 2016, în baza căruia a fost întocmit, luni, 18 ianuarie 2016 procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.
Conform Agerpres, reprezentanţii CEZ Vânzare nu au făcut deocamdată niciun comentariu în afara comunicatului citat.

Niels Schnecker – Consultant

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here