Twitter – „cădere totală” pe web şi mobil

0
2448
Sursa foto: Twitter

Marti, 19.01.2016, dimineaţă, Twitter nu a fost disponibil pentru utilizatorii din întreaga lume, site-ul suferind o pană totală urmată de serioase probleme de accesare.

Pană s-a manifestat pe web, mobile și API (interfața de programare a aplicațiilor) începând de la oră 08:20 GMT, prin afişarea unor mesaje de eroare şi de avertizare „reţea încărcată peste capacitate” sau „eroare internă”. În jurul orei 10:00, cea mai mare parte a serviciului şi-a revenit, funcţionând aparent normal însă o parte din funcţii, mai ales cele legate de imagini, a continuat sa funcţioneze cu erori care s-au manifestat pe tot parcursul zilei.

Status-ul propriu al Twitter, actualizat la ora 9:00, a confirmat pană, și faptul că patru dintre cele cinci API-urile publice au căzut, suferind o întrerupere a serviciului. La 08:47, API a fost actualizat din punct de vedere al performanţei. La ora 08:55, un al doilea API a fost de asemenea actualizat, și o parte dintre utilizatori au putut să acceseze serviciul dar în continuare au fost raportate erori la mai bine de două ore de la căderea iniţială a platformei..

Compania a confirmat căderea printr-un mesaj postat pe contul său de suport.: „Unii utilizatori se confruntă în prezent cu probleme de accesare a Twitter. Suntem conștienți de această problemă și lucrăm pentru remedierea rapidă a situaţiei. ”

În primele sale zile de funcţionare Twitter s-a confruntat frecvent cu astfel de erori care i-au atras multe critici şi pseudonimul „balena eșuata” (Failed Whale).

Arhitectura serviciului, a împiedicat de-a lungul timpului compania să-şi extindă capacitatea prin simplă adăugare de servere, motiv pentru care acesta „cade” în mod frecvent sub propria greutate, fiind incapabilă să gestioneze fluxul mare de informaţii, mai ales în timpul evenimentelor majore.

În 2008 Twitter a cedat complet datorită accesării masive a adresei lui Steve Jobs la The Macworld Expo în San Francisco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here