Cercetările realizate la comanda Epson Europe în 14 ţări din EMEA, printre care şi România, au expus o serie de neajunsuri legate de modul în care IT-ul şi tehnologia de imprimare sunt gestionate şi utilizate în cadrul companiilor

0
1156
Cercetările realizate la comanda Epson Europe în 14 ţări din EMEA

Această descoperire sugerează faptul că anual fiecare angajat din România pierde peste o săptămână de lucru  din cauza problemelor cauzate de sistemele şi echipamentele IT. Acest lucru este echivalent cu un cost cu productivitatea de 19 miliarde de euro. Din această sumă, peste jumătate este atribuită imprimantelor, mai exact 9,7 miliarde de euro.

Dar, în timp ce feedback-ul de la cei 100 de angajaţi chestionaţi în cadrul studiului sugerează că  aceştia pierd în medie, 10 minute zilnic, rolul imprimantelor continuă să fie esenţial în eficienţa şi productivitatea din birouri, cei chestionaţi susţinând că productivitatea ar scădea în medie cu 28% dacă imprimantele ar fi eliminate.

„Atunci când analizăm economiile de costuri şi beneficiile ecologice dovedite ale tehnologiei cu jet de cerneală, nu este de mirare că aceasta devine o ameninţare serioasă pentru supremaţia tehnologiei cu laser”, declară Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson pentru România şi Bulgaria.

„Din păcate, numeroase companii încă pierd aceste oportunităţi, cel mai probabil din cauza flotelor de imprimante vechi sau a lipsei de cunoştinţe privind tehnologia cu jet de cerneală. Cercetarea noastră scoate în evidenţă faptul că doar jumătate  dintre companii implementează noi sisteme IT, ceea ce sugerează că restul de 50% încă nu apreciază în întregime impactul pe care tehnologiile potrivite îl poate avea asupra performanţelor sau profitului.  De exemplu, imprimantele noastre cu sistem de pungi de cerneală (RIPS – Replaceable Ink Pack System) pot reduce problemele cu întreţinerea cu până la 100% în comparaţie cu imprimantele laser .”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here