CAVALERII DALMAŢIENI AI DREPTĂŢII (răspuns)

1
2989
CAVALERII DALMAŢIENI AI DREPTĂŢII

In raspuns la comentariul domnului Cristian Cloţ care a fost postat la articolul CAVALERII DALMAŢIENI AI DREPTĂŢII

Cristian Cloţ: Articol „comandat” de cei pe care ii deranjeaza adevarurile.
Cu toate acestea, aveti partial dreptate.

Intrebarile mele:

1. Daca tot sunteti atat de „echidistanti”, ati incercat sa luati legatura cu salariati din casele de asigurari de sanatate ca sa aflati de la „sursa” cum functioneaza (chiar si acum, dupa atiatia ani!) SIUI-ul? Ati incercat sa luati legatura cu medicii care sunt obligati sa lucreze in SIUI? Ati luat la cunostinta de zecile de probleme cu SIUI/SIPE/CEAS din ultimul an si jumatate care au aparut in presa? Ati luat legatura cu miile de pacienti care stau si asteapta pe la cozi pentru ca „nu merge sistemul”?

2. Ce legatura are un sistem de 180 de milioane de euro implementat de CNAS (care ar fi trebuit sa mearga perfect) cu faptul ca eu sunt dezvoltator software si trebuie sa-mi castig existenta cumva?

3. Va „doare” mai mult faptul ca eu am ajutat la dezvoltarea unor solutii informatice de care NU S-A PLANS nimeni niciodata ca nu ar functiona decat de faptul ca statul roman a „tocat” (inclusiv din banii autorului) zeci de milioane de euro pe sisteme care nu functioneaza nici acum corect?

4. Eu, pentru ABSOLUT toate afirmatiile publice pe care le-am facut, AM PROBE. Au fost prezentate institutiilor abilitate. Dvs. aveti probe pentru afirmatiile pe care le faceti?

5. Stiati ca mi-am pus la dispozitie experienta si ajutorul celor de la CNAS in repetate randuri. GRATUIT (da, mai exista si oameni care nu isi fac meseria numai pentru bani sau alte avantaje; unii se mai implica si doar asa… de dragul ca lucrurile sa mearga bine). Inclusiv lui Duta, inclusiv lui Ciurchea. De fiecare data nu i-a interesat.

Pentru informatii suplimentare, aveti adresa mea de e-mail in campul pe care l-am completat cu ocazia acestui comentariu.

Florian Schiponca, Sfin.ro:

Tin sa va asigur ca acest articol nu este unul comandat. Asa cum am scris „am încercat doar să vă punem la dispoziţie şi alte informaţii, fapte, întâmplări care să vă întregească imaginea de ansamblu.”

Referitor la prima dumneavoastra intrebare, tot in articol se regaseste si raspunsul:

„Acest articol nu este o pledoarie în favoarea SIUI. Nici pe departe… Toţi ne „lovim” de el atunci când intrăm în contact cu sistemul medical şi îi constatăm lipsurile pe propria piele. Toţi ne dorim ca lucrurile să funcţioneze din ce în ce mai bine în sistemul asigurărilor de sănătate şi să ne apropiem de standardele europene.”

Deci stim si ne lovim si noi de modul in care functioneaza aceste sisteme. Stim ca exista zeci de probleme nerezolvate dar cred ca sunteti de acord cu mine ca viitorul este tot al unui astfel de sistem unic integrat.

Evident nu am nicio problema ca dvs. sunteti dezvoltator software si nici nu am vreo „durere” legata de faptul ca ati ajutat la dezvoltarea unor „solutii informatice de care nu s-a plans nimeni niciodata” dar toate acestea adunate,  ar fi putut tine locul unui sistem national integrat? Solutiile dvs. cu siguranta, au rezolvat probleme punctuale, locale si au usurat munca oamenilor dar cu tot respectul, ati fi avut capacitatea de a proiecta un sistem national unitar, asa cum este SIUI?

Duta, Ciurchea, si altii care s-au perindat la conducerea CNAS, sunt de domeniul trecutului. Daca vor fi gasiti vinovati, cu siguranta vor plati insa noi ramanem cu sistemul care, vrem nu vrem, va trebui sa functioneze, ca in orice alt stat civilizat.

De fapt, mi se pare ca se consuma energii inutile acuzand si cautand vinovati in loc sa incercam sa gasim solutii ca lucrurile sa mearga. Sa lasam organele abilitate ale Statului sa-si faca treaba. Chiar ma bucur sa aflu ca ati pus la dispozitia acestora toate probele de care dispuneti insa cred ca, in paralel, ar trebui sa ne concentram mai mult pentru gasirea solutiilor de rezolvare ale problemelor din sistem. Criticam, desfiintam, negam dar hai sa vedem si ce punem in loc.

Tot ce este scris in articol, este insotit si de sursa care a stat la baza: articole, declaratii, etc…

1 COMENTARIU

 1. AFIRMATIA autorului:
  Deci stim si ne lovim si noi de modul in care functioneaza aceste sisteme. Stim ca exista zeci de probleme nerezolvate dar cred ca sunteti de acord cu mine ca viitorul este tot al unui astfel de sistem unic integrat.

  COMENTARIU/RASPUNS:
  Sunt perfect de acord si am fost dintotdeauna.

  INTREBARE:
  Solutiile dvs. cu siguranta, au rezolvat probleme punctuale, locale si au usurat munca oamenilor dar cu tot respectul, ati fi avut capacitatea de a proiecta un sistem national unitar, asa cum este SIUI?

  RASPUNS:
  Nu, nu am asemenea capacitate. Nu am afirmat niciodata ca as avea. In schimb, mi-am oferit ajutorul celor de la CNAS pentru implementarea corecta a SIUI. M-am oferit sa pun si eu „umarul” alaturi de colegii din CNAS. Repet: pe Duta si Ciurchea nu i-a interesat.
  Nu m-am opus niciodata implementarii SIUI/SIPE/CEAS, ci doar am reclamat nenumaratele probleme aparute in exploatare.
  In calitate de membru in Comisia Tehnica Permanenta pentru implementarea SIUI de la nivelul CNAS, am refuzat sa semnez documente care atestau ca SIUI functioneaza corect cand acest lucru nu era adevarat.
  Ca si mine, si majoritatea celorlalti membrii din Comisia Tehnica Permanenta au refuzat sa semneze asa ceva.

  AFIRMATIE:
  Duta, Ciurchea, si altii care s-au perindat la conducerea CNAS, sunt de domeniul trecutului. Daca vor fi gasiti vinovati, cu siguranta vor plati insa noi ramanem cu sistemul care, vrem nu vrem, va trebui sa functioneze, ca in orice alt stat civilizat.

  COMENTARIU:
  Sunt perfect de acord insa, atunci cand mi s-a cerut parerea in mass-media, am oferit-o.

  AFIRMATIE:
  De fapt, mi se pare ca se consuma energii inutile acuzand si cautand vinovati in loc sa incercam sa gasim solutii ca lucrurile sa mearga. Sa lasam organele abilitate ale Statului sa-si faca treaba.

  COMENTARIU:
  Sunt perfect de acord sa lasam organele abilitate sa-si faca treaba.
  Rezultatele au inceput deja sa se vada (multe persoane sunt deja sub investigatie).
  Totusi (si nu e nevoie sa-mi raspundeti), ce legatura are articolul dvs. despre mine cu lasatul organelor abilitate sa-si faca treaba?
  Eu nu am consumat energii inutil. Am facut tot ce puteam eu face ca aceste rele practici sa nu se perpetueze iar cei care vor fi gasiti vinovati pentru toata bataia de joc sa plateasca. Spre pildă urmasilor lor. Spre binele societatii.

  Un ultim comentariu:
  In anul 2016, epoca internetului si a calculatoarelor, este INADMISIBIL ca astfel de sisteme (cu exceptia SIPE, care functioneaza 99% foarte bine) sa aiba inca toate aceste probleme si zile intregi de nefunctionare.
  Pe bani publici.
  INADMISIBIL!

  Cristi CLOT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here