Billa Preluata de Carrefour- aviz favorabil de la Consiliul Concurentei

0
3992

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică prin care grupul Carrefour preia controlul asupra activității de retail operată în România sub marca „Billa” a grupului Rewe (Billa România SRL și Billa Invest Construct SRL). Grupul Rewe își va menține celelalte activități de retail din România, concentrându-se asupra rețelei sale de magazine de tip discounter. Deşi tranzacţia a fost notificată iniţial Comisiei Europene, Consiliul Concurenţei din România a fost considerată autoritatea cea mai potrivită pentru a realiza o analiză detaliată a pieţelor pe care Carrefour îşi consolidează poziţia în urma preluării magazinelor Billa.

Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. Carrefour este membră a Grupului Carrefour, ce activează pe piaţa comercializării cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare de consum curent în peste 30 de ţări.

În România, Carrefour operează prin intermediul magazinelor de tip hypermarket (Carrefour Hypermarket), supermarket (Carrefour Market), precum și a magazinelor de proximitate (Carrefour Express). Consiliul Concurenţei invită părţile terţe interesate să prezinte eventuale observaţii sau puncte de vedere în legătură cu operaţiunea de concentrare economică notificată. Observaţiile sau punctele de vedere pot fi transmise, până la data de 16 martie 2016, prin fax, la nr. 021.405.45.10, prin e-mail: [email protected] sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr.1, Corp D1, Sector 1, Bucureşti, Cod Poştal 013701, Oficiul Poştal nr.33.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here