Banca Transilvania vrea să cumpere integral Bancpost

0
1436
banca-transilvania

Banca Transilvania va iniţia o ofertă de achiziţionare a participaţiilor minoritare din Bancpost, respectiv 0,85% din numărul total de acţiuni cu drept de vot.

”Preţul oferit pentru o acţiune este de 0,2848 lei (preţul plătit de BT către Eurobank Group), iar oferta de preluare este valabilă în perioada cuprinsă între 25 aprilie şi 29 iunie 2018, pentru orice acţionar Bancpost interesat.

Banca Transilvania va informa investorii privind rezultatele ofertei de achiziţionare imediat după finalizarea procedurii”, a informat banca, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Oferta de preluare vizează achiziţionarea a 25.146.694 acţiuni. Banca Transilvania a anunţat la începutul lunii că a devenit proprietarul pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acţiunilor deţinute la ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN.

Odată cu finalizarea tranzacţiei dintre Eurobank Group şi BT începe integrarea acestor entităţi în Grupul Financiar Banca Transilvania.   Bancpost a fost achiziţionată la 75% din valoarea activului net, pentru aproximativ 178,67 milioane euro, iar în plus BT a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 milioane euro datorat de Bancpost către foştii acţionari.   Pentru ERB Retail Services IFN, Banca Transilvania a plătit 40,42 milioane euro, iar pentru ERB Leasing IFN suma de 6,79 milioane euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here