Banca Transilvania a emis obligaţiuni de 285 milioane de euro care intră la Bursă

0
1257

Obligaţiunile emise de Banca Transilvania în valoare de 285 de milioane de euro intră vineri la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti.

Obligaţiunile nu au fost şi nu vor fi oferite spre subscriere publicului larg din România.

Titlurile au fost oferite spre subscriere prin intermediul unor plasamente private unui număr limitat de Investitori Eligibili.

Banca Transilvania a anunţat, în 26 iunie, că a închis cu succes un plasament privat de obligaţiuni de Nivel 2, negarantate subordonate, denominate în euro, purtătoare ale unei dobânzi egale cu EURIBOR6M + 3,75% pe an, scadente în 2028, cu o valoare nominală totală de 285 milioane de euro.

Banca Transilvania a înregistrat, în primele trei luni ale acestui an, un profit net de 366 milioane lei, iar Grupul Financiar Banca Transilvania a afişat un rezultat net de 389 milioane lei, se arată într-un comunicat al BT, remis AGERPRES.

În primele 3 luni ale acestui an, banca a acordat 44.000 de credite noi clienţilor persoane fizice, IMM şi Corporate.

Grupul Banca Transilvania a încheiat trimestrul I 2018 cu active de 60,1 miliarde lei, din care 59,6 miliarde lei sunt aferente băncii, creditele nete reprezentând 50,98% din activele grupului. Ritmul de creştere a veniturilor din comisioane operaţionale a fost de 18,2%. Eficienţa operaţională BT se păstrează la un nivel confortabil, de 47%.

Strategia BT este susţinută de acţionari internaţionali precum BERD, IFC – Divizie a Băncii Mondiale şi diferite fonduri de investiţii. Banca Transilvania are acum peste 28.000 de acţionari români persoane fizice şi aproape 55% capital românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here