Voi v-ati inscris la PatriotFest – Editia 2019 ?

0
1480

Ce este PatriotFest (PF)?

Este un concurs de inovare care a pornit de la ideea limitarii exodului de creiere din Romania, mai exact ideea de a pune oamenii in centrul invoarii tehnologice. Subiectul a fost ridicat la o conferinta pe teme de securitate nationala impreuna cu propunerea ca institutiile din securitatea nationala sa dea exemplu pozitiv in acest sens. Dupa cativa ani de dialog cu aceste institutii, prin intermediul asociatiei New Strategy Center (www.newstrategycenter.ro), dar si cu primirea extrem de pozitiva din partea potentialilor concurenti, perspectivele s-au aliniat si a demarat prima editie a concursului.

Asadar inovatorii atrasi de PatriotFest isi inscriu proiectul, aflat cel putin in stadiu de prototip functional, intr-una din categoriile de concurs, dupa care un juriu alcatuit din experti pe domeniul aferent proiectului analizeaza toate proiectele. Incepand cu editia a 2-a (acum suntem la a treia!) ne-am stabilizat pe urmatoarele 4 categorii de concurs:

  • Informatii (Agilitatea cunoasterii): pentru proiectele care vizează oricare parte din ciclul de viata al informatiei (extragerea, generarea, transmiterea, securizarea, procesarea, vizualizarea, stocarea informatiei etc);
  • Individ (Optimizarea performantei umane): orice mijloc de a creste performanta individului, incluzand interfete om-masina, cresterea autonomiei etc;
  • Amenintare (Siguranta pericolului): pentru proiectele care abordează anticiparea și tratarea amenințărilor, precum și creșterea rezilienței la nivel de individ sau comunitate;
  • Inovare (Creativitate pentru securitate): pentru proiectele care nu se incadreaza in mod evident intr-un din categoriile anterioare.

Cea mai mare parte a proiectelor premiate la PatriotFest este disponibila in sectiunea Comunitate, https://www.patriotfest.ro/comunitate.

Finantarea concursului provine exclusiv din donatii private, prin urmare premiantii PF nu au niciun fel de obligatii fata de organizatori. Institutiile organizatoare gireaza concursul si aloca experti pentru dialogul cu concurentii, si astfel incurajeaza nivelul de competitivitate al proiectelor din concurs.

Ce isi propune PF?

Sa ofere inovatorilor din Romania o sansa in plus de a-si materializa rezultatele si in Romania. PF este o rampa de lansare pentru ei, indiferent ca este vorba de un student/masterand/cercetator sau un  antreprenor. Castigatorii PF sunt promovati atat catre potențialii beneficiari din randul instituțiilor organizatoare, cat si mediatic. Luam in considerare ideea de a-i promova si catre organizatiile private din Romania. Asadar recunoasterea primita la PF reprezinta un avantaj competitiv major pentru premianti in lupta pentru valorificarea inovatiei lor si in Romania. Un alt aspect notabil este ca incepand cu anul acesta organizatorii ofera castigatorilor si sprijin pentru testarea avansata a proiectelor lor astfel incat acestia sa-si poata imbunatati performanta proiectelor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here