Ajutoare de stat de 194,27 milioane lei pentru şapte companii care vor crea 778 noi locuri de muncă

0
880

Ministrul Finanţelor publice a semnat şapte noi acorduri de finanţare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor majore (807/2014), ajutorul de stat pentru finanţarea acestora fiind de 194,27 milioane lei.

Cele şapte proiecte aprobate vor crea 778 noi locuri de muncã, au o valoare totalã de 620,94 milioane lei, iar ajutorul de stat pentru finanţarea acestora este de 194,27 milioane lei.

Aceste proiecte vor contribui cu 211,54 milioane de lei la dezvoltarea regionalã, prin taxele şi impozitele suplimentare plãtite, informează Minsiterul Finanţelor.

”Toate acordurile aprobate sunt o dovadã clarã a sprijinului pe care Guvernul îl acordã investiţiilor cu impact major în economie. Aceste proiecte de mare anvergurã semnate de anul trecut pânã în prezent vor genera peste 5.200 de locuri de muncã, iar valoarea contribuţiei la dezvoltarea regionalã va depãşi 1,4 miliarde de lei. Le urez succes tuturor investitorilor în implementarea şi finalizarea proiectelor”, a declarat Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor publice.

Beneficiarii celor şapte noi acorduri de finanţare sunt companiile Detergenţi SA, Hirschmann România, Irum SA, Minet, MPO Prodivers Rezistent, Romaqua Group şi Smart Wood Romania.

1.La Detergenţi SA, proiectul de investiţii vizeazã înfiinţarea unei fabrici de detergenţi pentru spãlat rufe de tip capsulã, destinaţi pieţei europene, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 29,05 milioane de lei.

2.Compania Hirschmann Romania vrea să extindă capacitatea de producţie cabluri utilizate în industria auto (pentru zona saşiu, respectiv pentru sistemul de frânare, suspensie, ABS şi direcţie), iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 57,7 milioane de lei.

3.În cazul Irum, proiectul de investiţii vizeazã mãrirea capacitãţii de producţie, prin aceasta societatea doreşte sã producã în continuare tractoare forestiere (TAF), tractoare agricole şi piese de schimb/componente pentru tractoare, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,8 milioane de lei.

4.La Minet, proiectul vizeazã extinderea capacitãţii de producţie, prin aceasta societatea doreşte sã producã materiale neţesute similare cu cele produse în prezent (pâsle) şi pentru industria auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 5,7 milioane de lei.

5.Compania MPO Prodivers Rezistent are un proiect ce vizeazã extinderea capacităţii de producþie a pieselor ambutisate prin achiziţionarea de echipamente şi utilaje de producţie necesare pentru dotarea unitãţii de producţie existente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 48,7 milioane de lei.

6.Romaqua Group are un proiect ce vizeazã extinderea capacitãţii de producţie apã oligomineralã naturalã platã Aquatique prin construcţia unei noi hale şi achiziţia de echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 28,32 milioane de lei.

7.Compania Smart Wood Romania are un proiect ce vizeazã extinderea capacitãþii de producþie prin  achiziţia de echipamente pentru producerea de beţe din lemn pentru industria alimentarã, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 15 milioane de lei.

În anul 2019 sunt prevãzute credite de angajament pentru acordarea de ajutoare de stat în valoare de peste 1,6 miliarde de lei, ceea ce presupune finanţarea unor proiecte de investiţii de cel puţin 5 miliarde de lei.

Ministerul Finanţelor Publice administreazã schema de ajutor de stat, instituitã prin H.G. nr. 807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regionalã prin stimularea investiţiilor cu impact semnificativ în economie prin finanţarea activelor corporale şi necorporale aferente proiectelor de investiţii.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here