Pandemia i-a aruncat pe români în brațele asiguratorilor

0
2214
Piaţa asigurărilor din România a intrat pe profit, după 10 ani de pierderi

Ultima ediție a emisiunii Săptămâna Financiară cu Dan Bucura a prezentat publicului, în exclusivitate, ultimele cifre din industria asigurărilor. Prezent în emisiune, Valentin Ionescu, director general Sector Asigurări din Autoritatea de Supraveghere Financiară, a scos pe masă cifre extrem de surprinzătoare. Astfel, în anul pandemic 2020, piața asigurărilor a crescut substanțial. Ceea ce înseamnă nu doar că firmele de asigurări au făcut bani, ci și că românii au devenit mai temători în fața riscurilor.

„În dauna restricțiilor, în decembrie 2020 am constatat că piața asigurărilor a crescut. Foarte mult au crescut asigurările de sănătate, cu 18 la sută, probabil datorită problemelor date de pandemie”, a explicat Ionescu.

O altă curiozitate este legată de creșterea masivă a asigurărilor de viață. Inclusiv pe primul trimestru al acestui an, asigurările de viață au trecut cu 11 la sută. Ponderera acestor asigurări este și ea pe un trend crescător. Pe perioada menționată, acestea au crescut de la 19 la sută, la 22 la sută pondere. Restul de 78 la sută rămân asigurări generale.

Raportat la ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, directorul de la ASF susține că rămânem în continuare o țară atipică.”La noi predomină asigurările generale, predomină cele obligatorii, de tip RCA. Dacă ne ducem către vest, predomină cele de viață, de sănătate, asigurările facultative în general. Încercăm prin măsurile luate în Autoritate să stimulăm și noi acest gen de asigurări, care sunt mult mai utile oamenilor”, a precizat Valentin Ionescu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here