Volkswagen pierde teren constant…

0
3419
volkswagen

Volkswagen a pierdut cotă de piaţă în Europa pentru a 13-a lună consecutiv de când a pornit scandalul emisiilor în septembrie 2015, în condiţiile în care competitorii au profitat de pe urma pierderii încrederii consumatorilor în producătorul german de maşini.

Volskwagen, care deja începuse să piardă teren în faţa rivalilor şi înainte de a admite că a falsificat testele emisiilor, are o cotă de piaţă de 22,9%, comparat cu 23,3% în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Asociaţiei Producătorilor Europeni de Automobile.

1,5 milioane de vehicule

La nivel de industrie, înmatriculările au crescut cu 7,3% luna trecută, la 1,5 milioane de vehicule, peste creşterea înregistrată de Volkswagen, de numai 5,6%.Vânzările europene de maşini au crescut încă din 2013, revenindu-şi după minimul ultimilor 10 ani, atins în urma crizei economice. Creşterea totuşi s-a temperat în ultimele luni, pe motivul îngrijorărilor legate de ieşirea Marii Britanii din UE şi de scandalul care a ridicat semne de întrebare legate de viitorul Deutsche Bank.

”Cererea europeană de autovehicule pare să fi atins apogeul”, au spus analiştii de la Moody’s Investors Service într-un raport. ”Volumele ambiţioase pe care producătorii vor să le vândă vor pune şi mai multă presiune pe preţuri, iar rezultatul ar putea eroda marjele de profit şi fluxul de numerar”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here