Tudor „Tudy” Ionescu, coleg cu Viorica Dăncilă la BNR. Omul lui Tăriceanu a fost angajat consultant la biroul de economie verde si primeste 4.000 de euro pe luna

0
805

Fostul turnator al Securitatii Manole pare atins de delir, angajand tot soiul de oameni fara capatai si tinichele ale unor derbedei din anticamerele puterii, la BNR, in sinecuri platite cu 4.000 de Euro pe luna.

Daca angajarea Vioricai Dancila am pus-o inca de la inceput pe seama recompensarii Vioricai pentru faptul ca a intors decizia lui Dragnea de a il da afara pe turnator de la BNR, ceea ce i-a asigurat un milion de Euro bani albi sicofantului Securitatii, explicatia angajarii lui Tudy pe 4.000 de Euro pe luna, pare, la prima vedere, de neinteles.

Cautand explicatiile, gasim insa mai multe, in ordinea neseriozitatii:

  1. Isarescu a fost impresionat de prestatia VIDEO a lui Tudy in fata Oanei Zavoranu, ajungand la concluzia ca de asa ceva este nevoie la economia verde din BNR, cafelele pretext baute de Viorica Dancila cu liderii europeni neavand decat un efect: ,,cheltuieli suspecte” in PNRR si amanarea pe termen nedefinit a adoptarii PNRR-ului Romaniei. Dupa o scurta probă VIDEO, fata in fata, care in niciun caz nu a durat sase ore, Isarescu a fost convins de Tudy, ca inflatia are nevoie de un nou instrument pentru a o tinti, fiind convins decisiv de postulatul de politica monetara a lui Tudy: ,,o tintire la timpul ei face cat zece femei”. ,,El a ajuns celebru datorită unor filmuleţe în care se auto-satisface, îşi vorbeşte singur. Când spui Tudilică te gândeşti la o persoană cu grave probleme psihice. Să nu ai niciun pic de conduită morală şi să faci asemenea filmuleţe înseamnă că ai probleme psihice.”, spunea Oana Zavoranu in urma cu ceva timp, despre noua mana dreapta a lui Isarescu.
  2. Cum Isarescu nu a invatat pic de politica monetara in cei 30 de ani in care a incasat milioane de Euro de la BNR, provocand pagube de miliarde de Euro economiei nationale, s-a gandit la un nou instrument de politica monetara: lampa lui Aladin. Ori, pe bune acum, exista in spatiul public devoalat vreun personaj mai antrenat sa scoala duhul din lampa si sa tempereze inflatia, altul decat colegul lui Manole, de la BNR, Tudy?
  3. Isarescu este in delirium tremens. Care pe care. Dupa povestea sinecurei acordata Vioricai Dancila, Isarescu isi simte sfarsitul si angajeaza toti dubiosii la BNR, fiind asigurat de legaturile lui din Securitate de dinainte de 1989 si din SRI de dupa 1989, ca nimic nu i se poate intampla. Si ca daca opinia publica s-a revoltat la Veorica, el trebuie sa marseze in aceeasi directie, cu o mutare si mai lunatica (angajarea lui Tudy pe 4000 de Euro pe luna), ca sa arate: fac ce vrea muschiul meu, nu aveti ce sa imi faceti. Un mesaj de forta.
  4. Odata devaolata calitatea de turnator al lui Mugur Isarescu, care, ca si cercetator dadea note despre femeile divortate (dar acum recruteaza cu mandrie onanisti), orice tablagiu din fosta Securitate a ajuns sa il aiba la mana pe fostul turnator, cu note semnate de acesta care inca nu au fost facute publice. Nu este o noutate. Santajul pentru diversi ,,Tudy”, inainte de devoalare il faceau doar ofiterul lui de legatura si cei care l-au cunoscut pe ,,Calin” sau pe ,,Manole”, altfel decat vopseala in ,,academician de renume mondial” și Guvernator BNR. Exact cum era el, ca turnator.
  5. Disperat ca risca puscaria pentru fals in declaratii privind necolaborarea cu securitatea, Isarescu si avocatul lui si al BCR Banca pentru Locuinte, Valeriu Stoica, incearca prin Veorica si prin Tudy sa formuleze in exclusivitate o motivare pentru exceptia de neconstitutionalitate care vrea sa il salveze pe turnator, prin CCR, de verdictul de politie politica: ,,La cati Dancila si Tudy sunt la BNR, ce mai conteaza ca este si un Manole?”. Cel mai probabil asta este textul si argumentul la corason invocat la CCR de fostul turnator si de avocatul lui. In acest context nu este de mirare ca sicofantul din ,,spatiul sacru” BNR, a schimbat sloganul Bătrânei Doamne: ,,puneti laba pe BNR”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here