RDS are cea mai mare viteză de internet din România!

0
1545
rds

Pe parcursul anului trecut, utilizatorii de internet din România s-au bucurat de viteze medii de descărcare de 95 Mbps pentru internet fix şi 26 Mbps pentru internet mobil, conform statisticilor privind calitatea serviciului de internet fix şi mobil din România, actualizate astăzi pe Netograf.ro.

 “Calitatea serviciului de internet din România este deja celebră în lume. Asta nu înseamnă însă că nu există loc de îmbunătăţire. Comparativ cu anul 2015, în anul 2016  viteza medie de download experimentată în mod real de utilizatorii de internet fix din România a crescut cu aproximativ 78%, în timp ce viteza medie de download date internet mobil a înregistrat o creştere de 35%”, a declarat Eduard Lovin, Director Executiv Reglementare ANCOM.

ANCOM realizează, prin intermediul aplicaţiei Netograf.ro, statistici trimestriale şi anuale privind calitatea serviciului de acces la internet fix şi mobil din România, printre care şi vitezele medii de descărcare a datelor, aşa cum au fost acestea experimentate de fiecare utilizator care a efectuat măsurători prin intermediul aplicaţiei, separate în funcţie de operator.

Testele efectuate pe www.netograf.ro arată că în anul 2016 utilizatorii români au experimentat viteze medii de download date internet fix şi mobil în creştere la nivel naţional, comparativ cu anul 2015. Astfel, viteza medie de download date internet fix a ajuns de la 53,2 Mbps la 94,95 Mbps (+78,4%), iar viteza medie de download date internet mobil a crescut de la 19,2 Mbps la 25,9 Mbps (+34,7%).

Totodată, se constată o creştere şi în ceea ce priveşte viteza medie de upload, de aproximativ 46%, de la 53,9 Mbps la 78,8 Mbps pentru serviciile fixe, respectiv de aproximativ 23%, de la 8,39 Mbps la 10,32 Mbps pentru serviciile mobile.

Statisticile pentru internet fix şi mobil au fost generate de Netograf.ro pe baza unui număr de peste 182.500 de teste efectuate de utilizatori în anul 2016, care au fost validate şi utilizate în procesul de generare a statisticilor. Netograf.ro testează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final şi un server de test conectat la nodurile naţionale publice de tip internet interexchange.

Netograf.ro este uşor de utilizat şi oferă rezultate imediate şi corecte. Este suficient ca utilizatorii să selecteze din aplicaţie tipul de ofertă de care beneficiază şi să aleagă modalitatea de acces, wireless sau fir în cazul internetului fix şi indoor sau outdoor pentru internetul mobil. Un test durează aproximativ 30 de secunde, iar rezultatele obţinute pot fi analizate şi comparate în contextul statisticilor publicate trimestrial şi anual.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here