Promisiuni mereu neonorate

0
3949
Promisiuni mereu neonorate
Partidele au intrat deja in campanie electorală si promit fel si fel de facilitați oamenilor. Iată câteva dintre aceste ,,măsuri economice,, pe care mai mult ca sigur ca le vor încalcă
Social-democraţii propun reactivarea industriei de stat, ca soluţie pentru combaterea şomajului. Ce spune Liviu Dragnea, preşedinte PSD: „Un program de guvernare care va aborda cu curaj problema deschiderii unor capacităţi de producţie în România. De către stat. Un program de guvernare care să ajute în mod serios şi cu mare fermitate capitalul românesc, firmele româneşti. Cred că am avut un obicei prost, nu ne-a mai interesat foarte mult armata şi am spus mereu că ne salvează NATO. Vom aloca cel puţin 2% din PIB din buget Apărării. Un deficit de maxim 2,8-2,9% care să asigure şi echilibru şi o dezvoltare sănătoasă.”
În colaborare cu ALDE, social-democrații mai promit și reducerea fiscalității, dar și scăderea CAS cu 5 puncte procentuale.

Daniel Constantin, copreşedinte ALDE: „Indiferent cum vom prelua economia, mergem mai departe cu relaxarea fiscală, cu reducerea TVA, cu creşterea punctului de pensie.”

Promisiunile liberalilor vizează domeniul sănătăţii şi salariile bugetarilor.

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL: „Vom construi cele 8 spitale regionale. Putem dubla salariile medicilor, ca să nu mai plece din ţară, ca să îşi recapete statutul şi demnitatea în România. Rezolvarea problemei salarizării personalului din administraţie nu poate întârzia, va fi una dintre priorităţtile zero ale PNL la guvernare.”

Vasile Blaga, copreşedinte PNL: „Să mai lăsăm populismul la o parte. Nu poţi să performezi cu salariul minim pe economie în administratia publică locală, să aduci bani europeni cu 7-8 milioane de lei pe lună salariu. Nu se poate!”

PNL vrea să crească salariile funcţionarilor cu 22%, chiar de la începutul anului viitor.

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine în continuare măsurile din perioada Guvernului Boc.

Traian Băsescu, preşedintele PMP: „Revenirea la forma iniţială a legii educaţiei şi să fie lăsată să funcţioneze 5 ani.

Fostul preşedinte are însă şi alte idei pentru viitorul Executiv.

Traian Băsescu, preşedintele PMP: „În România să se interzică tăierea pădurilor pentru altceva decât pentru producere de mobilier în România şi lemne pentru foc pentru populaţie.”

Noul Guvern se va forma la finalul anului, în funcţie de rezultatele alegerilor parlamentare. Crede cineva promisiunile politicienilor?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here