Probleme la trei zboruri Tarom. Investigatorii CIAS analizează împrejurările în care s-a ratat decolarea pentru cursa Bucureşti-Iaşi

0
2302
tarom

O echipă de investigatori din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a început acţiunile de determinare a cauzelor producerii „evenimentului aviatic” în care Tarom a întrerupt decolarea în cursa Bucureşti-Iaşi, se arată într-un comunicat al Instituţiei.

Investigatorii au demarat „activităţile de investigaţie privind siguranţa, cu scopul de a determina cauzele producerii acestui eveniment aviatic”.

Aeronavă ATR72

„Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a fost notificat în data de 13 octombrie 2016, în jurul orei 23.00, despre producerea în jurul orei 21.20 a unui incident aviatic pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti-Otopeni. În incident a fost implicată o aeronavă de tip ATR72-500, cu însemnele de înmatriculare YR-ATI, aparţinând companiei aeriene TAROM”, menţionează CIAS.Aeronava, având la bord 38 de persoane, împreună cu 4 membri ai echipajului, urma să efectueze o cursă internă Bucureşti-Iaşi, însă – potrivit CIAS – pilotul comandant „a întrerupt decolarea din cauza unor vibraţii puternice la jamba de bot şi a decis întoarcerea la poziţia de parcare”.

Defecțiuni la trenul de aterizare

Anterior acestui eveniment, cursa Tarom RO 637 Bucureşti-Satu Mare, care decolase la ora 16.48 de pe Aeroportul Otopeni, s-a întors după aproximativ 20 de minute pe aeroport, din cauza unor defecţiuni tehnice se pare că la trenul de aterizare. De asemenea, vineri, aeronava Tarom cu destinaţia Timişoara, prevăzută să decoleze la ora 12.40 cu 57 de pasageri la bord, a decolat cu o întârziere de o oră şi cincizeci de minute din cauza defectării unui difuzor de la bordul aeronavei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here