Patrick Ciorcilă și Mihai Tecău – invitații Săptămânii Financiare, ediția 23 septembrie 2022

0
1626

În cadrul emisiunii Săptămâna Financiară de la Profit News TV din această vineri:

  1. Director – Transylvania Open – General Manager @ Winners Sports Club:
  1. Director – Winners Open

BIO Patrick Ciorcilă

Patrick Ciorcilă, în vârstă de 26 de ani, este cel mai tânăr director de turneu din circuitul WTA.

Patrick Ciorcilă a jucat tenis incă de mic, de la 4-5 ani, iar de la 12 ani mergea exclusiv la turnee din străinătate.

Petrecea în afara țării 8-10 luni pe an, pregătindu-se la academii de top, cu antrenori renumiți.

În țară, o școală privată îi oferea posibilitatea de a-și susține examenele atunci când putea.

Patrick Ciorcilă și-a finalizat apoi studiile și a început să dezvolte evenimente sportive la Cluj prin intermediul Sports Festival: cele mai recente fiind cele două turnee de tenisWinners Open și Transylvania Open din anul 2021.

Primul a fost organizat la clubul Winners, pe care îl deține, iar celălalt la BT Arena din Cluj.

Patrick a văzut aproape toată lumea datorită sportului, iar călătoriile reprezintă una dintre cele mai mari pasiuni ale sale, după tenis.

Acesta a declarat că:

„Sportul de performanță m-a educat în cei mai importanți ani. Consider că am fost foarte norocos că am avut ocazia și posibilitatea să fac asta. Deși am avut o carieră scurtă, nu regret deloc acei ani. Faptul că am jucat pe tabloul principal la turneul ATP 250 de la București și am făcut parte de trei ori din echipa de Cupa Davis a României mă onorează și reprezintă niște amintiri frumoase”.

Patrick Ciorcilă manageriază și Winners Sport Club, unul dintre cele mai moderne cluburi sportive din zona Transilvaniei, cu opt terenuri de zgură roșie, trei terenuri de padel, unul de fotbal, două de tenis cu piciorul și un restaurant cu terasă.

Patrick, in calitate de cofondator al Sports Festival a lansat și conceptul „Biletul pentru Sănătate”, reprezentat de o stație de autobuz smart care oferă oamenilor un bilet gratuit dacă fac 20 de genoflexiuni în fața aparatului.

Acesta a declarat că:

Proiectul a fost lansat în 2020 și timp de trei luni a emis 60.000 de bilete și a făcut un profit de peste un milion de genuflexiuni (…)

Ceea ce fac în prezent este un cumul de lucruri care îmi plac. Îmi place să intru în contact cu oameni din diverse domenii, iar prin intermediul proiectelor mele am reușit să cunosc oameni extraordinari și să îmi construiesc relații cu branduri de top.

Mă implic și în business-urile familiei, iar cel mai nou proiect este hotelul de 5* Radisson Blu din centrul orașului Cluj-Napoca, care s-a deschis în anul 2022.

Patrick a reușit să organizeze în Cluj-Napoca competițiile Winners Open și Transylvania Open în circuitul WTA 250, două turnee de tenis în premieră pentru clujeni, care s-au bucurat de un real succes.

Cele două evenimente pe care Patrick le-a coordonat au fost transmise în peste 150 de țări la nivel global și au buget de peste 1 milion de euro fiecare.

P.K.: „Grupurile noastre de firme în care activăm cu shareholderi similari însumează cca. 2 milioane de euro cifră de afaceri. Avem undeva la 10 angajați full-time în momentul de față, însă acest număr este în continuă creștere.”

Anul trecut Patrick a devenit cel mai tânăr manager al unui turneu WTA. 

Despre Transylvania Open

Transylvania Open” este cel mai important turneu de tenis WTA organizat în România.

Turneul va fi la a doua ediție din istoria competiției, cea de anul trecut fiind cucerită de estona Anett Kontaveit (26 de ani, 5 WTA).

Perioada în care competiția va avea loc, între 8 și 16 octombrie.

Meciurile se vor juca în sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe hard indoor.

Pe tabloul principal de la Transylvania Open vor fi prezente Irina Begu și Ana Bogdan, în timp ce Emma Răducanu și Jaqueline Cristian vor fi rezerve, dar vor primi wild carduri, cel mai probabil.

Cea mai bine clasată jucătoare care va lua parte la turneul de la Cluj-Napoca din acest an este Barbora Krejcikova, ocupanta locului 26 WTA în prezent.

Anul trecut, în 2021, Simona Halep a fost principala favorită a turneului Transylvania Open, la care au mai participat jucătoare precum Elise Mertens, Emma Răducanu, Anett Kontaveit sau Paula Badosa, lista participantelor cuprinzând două câștigătoare de Grand Slam, două jucătoare de Top 20 și 10 jucătoare de Top 50. 

BIO Mihai Tecău

Mihai Tecău a fost desemnat, în octombrie 2006, să gestioneze din poziția de Președinte Directorat, afacerile subsidiarei specializate în asigurari non-life a grupului financiar BCR, BCR Asigurari.

Mihai Tecău a fost numai unul dintre cei mai tineri manageri de top din industria românească a asigurărilor, ci și deținătorul unui bogat portofoliu de titluri academice.

Astfel, după absolvirea, în 1998, a Facultății de Construcții Civile din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, a urmat un titlu de Master al aceleiași universități, în specialitatea Managementul întreprinderilor mari.

Perioada 2006 – 2007 a adăugat acestei liste alte două titluri de Master: în Management bancar și bursier (ASE București), și în Managementul instituțiilor financiare, obținut în cadrul Executive Development Program în Business Administration – HEC Montreal.

Calitățile profesionale și personale au propulsat cariera lui Mihai Tecău pe un parcurs ascendent.

Experiența acumulată ca Senior Executive Underwriter al societații Asigurari “Ion ȚIRIAC” S.A. – ASIT a fost urmată de 5 ani pe parcursul cărora Mihai Tecău a deținut diverse poziții în managementul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, întâi ca Director – Direcția Generală Reglementări, apoi ca Director General – Direcția Generală Asigurări Obligatorii și, în sfârșit, ca Secretar General CSA.

Printre alte poziții ocupate de către Mihai Tecau se numără și poziția de Președinte în cadrul BCR Asigurări și de Director General în cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

În anul 2012, Mihai Tecău a fost numit Președinte al Omniasig, companie care activează pe piața asigurărilor și care este controlată de către grupul austriac Vienna Insurance.

Mihai Tecau a obținut funcția de Președinte al Directoratului Omniasig după ce aceasta a fuzionat cu BCR Asigurări.

În 2020, Mihai Tecau a obținut Premiul Managerul Anului la Gala Premiilor Pieței Asigurărilor, Media Xprimm.

Despre OMNIASIG Vienna Insurance Group

OMNIASIG Vienna Insurance Group este o companie cu o tradiție de 25 de ani pe piața asigurărilor din România, ce face parte din grupul Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe), principalul lider pe piața asigurărilor din Austria şi Europa Centrală şi de Est.

De-a lungul timpului, OMNIASIG s-a poziționat mereu în topul celor mai mari și mai stabili jucători din piața asigurărilor din România, fiind o companie puternică și echilibrată, atribute dobândite prin intermediul serviciilor de calitate oferite, un portofoliu de produse solid și în permanentă evoluție, precum și o rețea teritorială extinsă la nivel național.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este o companie administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Diversitatea portofoliului de produse și servicii, garanția serviciilor prompte de despăgubire, precum și apartenența sa la Vienna Insurance Group au determinat obținerea și menținerea poziției de top pe care OMNIASIG o are astăzi pe piața de asigurări din România.

Omniasig este numărul 1 în sectorul Business to Business (B2B) și lider al segmentelor commercial properties & CASCO.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here