Mogulul încolțit. Se confirmă oficial legătura între Dan Voiculescu și Crescent. Firma poate fi executată în contul prejudiciului de 60 de milioane de euro adus de magnat României

0
1622

Tribunalul București a respins definitiv, ca inadmisibilă, cererea avocaților de a anula confiscarea a 100.000 de euro de la off-shore-ul Crescent din Cipru, bani luați de ANAF în contul prejudiciului de 60 de milioane de euro adus statului român de Dan Voiculescu în dosarul ICA.

Conform publicației G4Media.ro, această decizie are implicații majore pentru că, pe de o parte, se confirmă explicit legătura dintre Crescent Commercial and Maritime Limited din Cipru și mogulul Dan Voiculescu, iar pe de altă parte, pentru că mai pot urma și alte confiscări.

Tribunalul a confirmat indirect legătura dintre Voiculescu și firma Crescent. Off-shore-ul cipriot poate fi executat silit în contul prejudiciului adus de mogul statului român

ANAF a operat confiscarea banilor în baza unui document clasificat, un Raport de Activitate Suspect pe care România l-a primit în 2016 de la Unitatea de Combatere a Spălării Banilor din Cipru, a dezvăluit Centrul de Investigații Media, citat de G4Media.ro.

În documentul trimis de anchetatorii ciprioți, românii erau informați că într-un cont al off-shore-ului cipriot la o bancă din țara noastră intraseră 51.854 de euro sub explicația “Plată taxe”. Ciprioții atenționau că beneficiarul real al tranzacției este Dan Voiculescu.

Fiscul român a confiscat, în consecință, 100.000 de euro dintr-un cont al Crescent, în contul pagubelor aduse României de Voiculescu. Avocații firmei cipriote s-au străduit, în instanțe, să anuleze această confiscare, dar după mai multe sentințe, Tribunalul București a respins definitiv, joi, 28 mai 2020, cererea de revizuire.

Conform Centrului de Investigații Media, miza e mult mai mare. Odată stabilită și confirmată definitiv de tribunal, legătura dintre Voiculescu și Crescent poate duce la executarea off-shore-ului în contul jafului făcut de magnatul emanat din spuma Securității comuniste.
Crescent are acțiuni în valoare nominală de 3,5 milioane de euro și, dacă patronul Antenelor și-a ascuns bunurile, firma cipriotă poate plăti pentru pagubele aduse de acesta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here