Judecătoarea dubioasă “Chirie Imorală Daniela Panioglu” se întoarce la Curtea de Apel după ce a fost spălată de păcate de colegii judecători… Imaginea lui Panioglu este imaginea sistemului judiciar din România – dubios, alunecos, plin interese, condamnat la tribunal cu executare şi salvat la Curtea de Apel pentru că “fapta nu există”

0
1896

SĂ VEZI ACUM DISTRACŢIE – Oficial: judecătoarele Daniela Panioglu şi Alina Nadia Gulutanu se pot întoarce la Curtea de Apel Bucureşti. Secţia pentru judecători a CSM a constatat încetata măsura suspendării din funcţie, după ce judecătoarele Panioglu şi Gulutanu au fost salvate de Înalta Curte în patru dosare disciplinare în care fuseseră date afară din magistratura.

Panioglu mai este judecată într-un dosar la CSM.

Aviz justiţiabililor şi avocaţilor: judecătoarele Daniela Panioglu (foto) şi Alina Nadia Gulutanu se întorc la treabă.

Panioglu şi Gulutanu îşi pot relua activitatea la Curtea de Apel Bucureşti. Se întâmplă după ce Secţia pentru judecători a CSM a constatat, marţi, 7 noiembrie 2023, încetata măsură suspendării din funcţie a celor două.

Decizia CSM a venit după ce Panioglu şi Gulutanu au fost salvate de Înalta Curte în patru dosare disciplinare în care fuseseră excluse din magistratura de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a fostului CSM (trei soluţii ICCJ au fost pronunţate de acelaşi complet ICCJ, în aceeaşi zi – click aici, aici, aici şi aici pentru a citi). Panioglu şi Gulutanu au fost suspendate din funcţie după decizile CSM de excludere din magistratura (trei dispuse în decembrie 2022, a patra în martie 2023) până la momentul în care instanţă supremă a admis recursurile formulate de cele două împotriva hotărârilor prin care fuseseră date afară din sistem.

De asemenea, Secţia pentru judecători a CSM a hotărât repunerea Danielei Panioglu şi Alinei Nadia Gulutanu în situaţia anterioară suspendării din funcţie, precum şi recunoaşterea vechimii în muncă şi în magistratură.

Iată minuta Secţiei pentru judecători a CSM:

“Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât punerea în executare a Deciziilor civile nr. 233/06.11.2023, nr. 231/30.10.2023, nr. 230/30.10.2023 şi nr. 232/30.10.2023 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în sensul constatării încetării măsurii suspendării din funcţie dispuse prin Hotărârile nr. 359/16.03.2023, nr. 3168/19.12.2022 şi nr. 3169/19.12.2022, începând cu data de 30.10.2023, respectiv prin Hotărârea nr. 3167/19.12.2022, începând cu data de 06.11.2023, precum şi în sensul repunerii în situaţia anterioară a unor judecători, prin recunoaşterea vechimii în muncă şi în magistratură pe perioada 19.12.2022 – la zi. (unanimitate)”.

Panioglu mai are un dosar

Pe de altă parte, amintim că judecătoarea Daniela Panioglu este judecată disciplinar într-o a cincea cauză la Secţia pentru judecători a CSM în materie disciplinară. Concret, Panioglu a fost trimisă în judecată disciplinară pentru comiterea a doua abateri, constând în “atitudinile nedemne în timpul serviciului faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii” (art. 271 lit. b din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor) şi “exercitarea funcţiei cu rea-credinţa sau gravă neglijenţă” (art. 271 lit. s din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor).

Cazul vizează comportamentul pe care l-ar fi avut de Panioglu într-o şedinţă de judecata din 24 martie 2022, în ceea ce priveşte modul în care a interacţionat cu procuroarea de şedinţă a DIICOT, Florentina Lupu. Panioglu este acuzată că prin modul imperativ prin care s-a adresat procuroarei, prin corectarea şi întreruperea acesteia în permanenţă ar fi plasat-o într-o stare de inferioritate, inducând ideea că nu cunoaşte dispoziţiile legale sau că nu deţine o competentă profesională adecvată. În plus, Daniela Panioglu nu i-ar fi acordat cuvântul procuroarei în susţinerea cererii introduse în instanţă

Totodată, conform Inspecţiei Judiciare, Panioglu ar fi făcut aprecieri de natură să creeze procurorului impresia că soluţia ce urmează a se pronunţa în cauză este luată deja.

Redăm comunicatul Inspecţiei Judiciare:

“Acţiune disciplinară PANIOGLU DANIELA, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti pentru nerespectarea art.271 lit.b) şi s) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Inspectorii judiciari au constatat că, din audierea înregistrării şedinţei de judecată, de la termenul din data de 24.03.2022, s-a reţinut un comportament nedemn al preşedintelui de complet faţa de reprezentantul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, doamna procuror Florentina Lupu.

Astfel, doamna judecător prin modalitatea imperativă în care s-a adresat procurorului, prin corectarea şi întreruperea permanentă a acestuia l-a plasat într-o situaţie de inferioritate, inducând ideea că nu cunoaşte dispoziţiile legale sau că nu deţine o competentă profesională adecvată, atitudine lipsită de respect şi neconforma statutului de magistrat.

De asemenea, a făcut aprecieri de natură a crea procurorului impresia că soluţia ce urmează a se pronunţa în cauză este luată deja. Preşedintele completului de judecată, doamnă judecător Daniela Panioglu, a corectat permanent procurorul, nu i-a acordat cuvântul în susţinerea cererii introduse la instanţa şi a indus ideea că acesta nu cunoaşte dispoziţiile legale.

Dialogul purtat cu reprezentantul Ministerului Public reflectă în mod evident nemulţumirea faţă de împrejurarea că pentru aceleaşi motive a fost adusă din nou în sala de judecată”.

SURSA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here