Henri de Castries, CEO, AXA S.A. avertizează… Există o probabilitate “extrem de mare” de Brexit!

0
3404

Cu adevărat, există o probabilitate “extrem de mare” ca Regatul Unit să voteze pentru ieşirea din Uniunea Europeană iar investitorii se se confrunte cu “un peisaj plin de incertitudini”, a declarat Henri de Castries, CEO, AXA S.A.

Nici U.K. și nici regiunea UE nu este pregătită pentru negocierile care ar putea să urmeze votului programat pentru data de 23 iunie. De CASTRIES estima în cursul unei conferințe la Paris: “si în cazul rămânerii în Uniune, situația nu este deloc simplă iar acest lucru pare a fi subestimat de o mulțime de oameni, deoarece rezultatul va fi interpretat diferit de fiecare dintre cele două părţi”.

De Castries, care se retrage de la conducerea celui mai mare asigurator din Franța, la începutul lunii septembrie, este unul dintre puținii directori care au vorbit despre probabilitatea unui vot favorabil ieșirii Marii Britanii din UE. The Sun, cel mai bine vândut ziar din Marea Britanie, în ediţia de marţi, 14 iunie, pe prima pagină, a susținut Brexit-ul. Mai multe tipuri sondaje, publicate luni, 13 iunie, au pus, de asemenea, campania “LEAVE” pe primul loc. În acelaşi timp, la bursa, lira și pachetele de acțiuni europene au scăzut.

În cazul în care Regatul Unit votează pentru părăsirea UE, orice compromis în cadrul negocierilor ulterioare ar putea încuraja şi alte țări să caute obţinerea un tratament special în cadrul blocului politic, amenințând “cu accelerarea destrămării Europei”, a mai spus de Castries.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here