Cushman & Wakefield Echinox a asistat fondul de investiții Fortress REIT la achiziția parcului logistic Eli Park 1 din Buftea

0
565

Compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a asistat fondul de investiţii sud-african Fortress REIT în procesul de achiziție a parcului logistic ELI Park 1 din Buftea dezvoltat de companiile Element Industrial și Dedeman.

Localizat la o distanţă de 4 kilometri de centura Bucureştiului și în vecinătatea viitoarei Autostrăzi A0, având acces direct la drumul naţional DN 7, Eli Park este unul dintre cele mai importante parcuri logistice din zona de Nord-Vest a Capitalei, aflată într-o dezvoltare emergentă în ultimii ani. Cele trei imobile cu o suprafață închiriabilă cumulată de 50.000 mp au fost finalizate în perioada 2019 – 2020, fiind închiriate către companii prestigioase, precum Arctic, Paste Băneasa sau Dentotal.

Cushman & Wakefield Echinox a furnizat servicii de due diligence comercial și tehnic, prin intermediul echipelor coordonate de către Dan Spiru, Senior Analyst, Capital Markets, respectiv Andrei Ianculescu, Head of Project Management. Aceasta este prima investiţie în piața industrială și logistică realizată de Fortress REIM în România şi consemnează intrarea directă a unui nou jucător în piața imobiliară locală.

Dan Spiru, Senior Analyst Capital Markets, Cushman & Wakefield Echinox: „Ne bucurăm că un nou investitor major a decis să intre pe piața imobiliară din România și suntem onorați că am reușit să asistăm Fortress REIT în această tranzacție care demonstrează că sectorul logistic își păstrează atractivitatea.”

Steven Brown, CEO Fortress REIT Ltd, declară cu privire la achiziția Fortress Logistics Eli Park 1: „România, împreună cu regiunea Europei Centrale și de Est (CEE), este una dintre cele mai interesante propuneri la nivel global de investiții pe termen lung în spaţii logistice și pentru depozitare, datorită potențialului ridicat de creştere industrială și de consum, dar și din prisma proximităţii faţă de Europa de Vest. Suntem selectivi în investițiile noastre și intenționăm să creștem portofoliul de depozite de înaltă calitate în Europa Centrală și de Est în anii următori. Apreciem cunoașterea particularităţilor pieţei locale și îndrumarea primită din partea echipei Cushman & Wakefield Echinox.”

Fortress REIT este unul dintre cei mai mari investitori și dezvoltatori din Africa de Sud, ce realizează investiții logistice, industriale și comerciale și, odată cu această achiziție, grupul intră pe piața logistică din România, după ce a intrat pe piața poloneză la începutul acestui an. De asemenea, Fortress REIT este cel mai mare acționar al NEPI Rockcastle.

Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deținut și operat independent, cuprinde o echipă de peste 80 de profesioniști și colaboratori ce oferă o gamă completă de servicii de consultanţă imobiliară investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor și chiriașilor. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul companiei www.cwechinox.com.

Cushman & Wakefield, unul dintre liderii globali în domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 50.000 de angajați în 60 de țări, ajută chiriașii, proprietarii și investitorii în optimizarea valorii activelor. Cu venituri de 7,8 miliarde de dolari, serviciile principale ale companiei sunt: consultanță în gestionarea activelor şi investițiilor, piețe de capital, închirieri, administrarea proprietăților, reprezentarea chiriașilor, management de proiect, evaluare, design şi proiectare. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul companiei www.cushmanwakefield.com.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here