Chiriile apartamentelor in Bucuresti scad la cel mai mic nivel din ultimii doi ani

0
1824
Chiriile apartamentelor in Bucuresti

Chiriile apartamentelor din București au scăzut în iunie, cu procente cuprinse între sub 1% în cazul garsonierelor și peste 10% în cazul apartamentelor cu patru camere.

Deși nu se prea poate un trend viitor al evoluției chiriilor conform monitorizarii anunțul.ro, există  totusi o certitudine. Valoarea chiriilor  cerutepentru apartamentelor in Bucuresti pare sa fi intrat pe un panta descendenta din cauza scăderii cererii, motivată atât de anotimp, dar și de efectele pandemiei de coronavirus, care a influențat piața încă din luna martie.

Cauza principal a scaderii sezoniere a chiriilor la apartamente in timpul verii este scaderea cererii odata cu incheierea anului universitar,dar in acest an s-a suprapus si cu efectele crizei cauzate de coronavirus.

Chirii garsoniere Bucuresti

Segementul cel mai puțin afectat de situația din piață chiriilor  din Bucuresti sunt garsonierele. unde chiriile cerute au scazut cu doar 0,76%, la 262 de euro/lună, după ce luna trecută crescuseră cu 1,93%, la 264 euro.

Dupa ce in aprilie chiriile in segmentul garsonierelor a scazut dramatic cu 7,17% si o revenire minora in mai cu o crestere 1,93% chiile garsonierelor se mentin aproape de minimul ultimelor 12 luni.

Chirii apartamente 2 camere in Bucuresti

Chiriile apartamentelor cu 2 camere in Bucuresti a cunoscut o noua scadere de  2,35 % pana la un minim de 374 de euro, dupa o scadere accentuate in aprilie de 5,72% si o revenire usoara in mai. Astfel nivelulchiriilor pentru apartamentele cu 2 camere in Bucuresti se afla in acest moment la nivelul cel mai mic din ultimii doi ani.

Chirii apartamente 3 camere in Bucuresti

La apartamentele cu 3 camere din Bucuresti scadere nivelului chiriilor inceputa in martie continua cu o noua scadere in iunie fata de luna precedent cu 1,94% pana la un nivel de 504 euro. Acest nivel este similar cu cel din iulie 2018 fiind de altfel minimul ultimului an.

Chirii apartamente 4 camere in Bucuresti

Apartamentele cu 4 camere au cunoscut o reducere masiva a nivelului chiriilor cerute de catre proprietari pana la 766 de euro pe luna scaderea fiind de 10,2 % fata de luna precedenta. Dupa o incercare de revenire a nivelului chiriilor in aprilie cu o crestere de 8,82 % pentru aceste apartamente pretul acum se apropie de minimul ultimului an ce a fost inregistrat in iulie 2018 si anume 752 de euro pe luna.

Chirii case si vile in Bucuresti

În cazul caselor și vilelor chiriile au cunoscut o dimanica diferita fata de celelalte tipuri de produse rezidențiale. După ce în aprilie și mai, chiriile cerute pentru case și vile s-au diminuat cu peste 10% în fiecare lună, în iunie acestea au stagnat la 1.311 euro/lună, după ce în februarie se cifrau la 1.657 euro/lună. La fel ca și în cazul apartamentelor cu trei și patru camere, chiriile cerute pentru case și vile sunt la cel mai mic nivel din ultimii 2 ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here