Azerii se extind pe piața din România, pe care o consideră prioritară. România este prima țară din Europa unde Socar a investit

0
1474
România este prima țară din Europa unde Socar a investit

România și Azerbaidjan au relații politice foarte bune la cel mai înalt nivel, astfel că România este o țară prioritară pentru investițiile azere, a declarat, vineri, Suleyman Gasimov, vicepreședintele grupului petrolier azer SOCAR, prezent în România cu ocazia deschiderii unei noi benzinării, lângă București.

„România este o țară prioritară pentru investițiile azere, drept urmare România este prima țară unde SOCAR a făcut investiții în Europa. În continuare, România va rămâne o țară prioritară pentru SOCAR și pentru Azerbaidjan”, a spus Gasimov.

,,Marea Neagră ne unește,,

Întrebat care sunt motivele pentru care statul azer consideră România o țară prioritară, el a amintit relațiile politice foarte bune dintre cele două țări. „SOCAR, fiind companie de stat, noi completăm politicile statului Azerbaidjan cu țările prietene. România este una dintre țările cu care avem o relație foarte apropiată. Avem relații politice la cel mai înalt nivel, iar SOCAR investește în țările unde avem relații bune politice. Acesta este motivul. Am intrat în România, am analizat această piață și am văzut deschiderea statului român pentru investițiile azere. Acesta a fost motivul pentru care am hotărât să investim în România și suntem foarte bucuroși și foarte fericiți cu această decizie și vom continua. Suntem popoare cu o tradiție comună și Marea Neagră ne unește”, a adăugat Suleyman Gasimov.

35 de benzinării

SOCAR a inaugurat, vineri, o nouă stație sub acest brand în apropierea Capitalei, ridicând la 35 numărul benzinăriilor din România. Noua benzinărie este amplasată pe șoseaua de centură a Bucureștiului, la intrarea în localitatea Tunari, și este a doua din județul Ilfov. „Astăzi am reușit să deschidem o nouă stație, ceea ce înseamnă pentru România alte taxe plătite și alte locuri de muncă pe care le-am creat”, a subliniat vicepreședintele SOCAR.

SOCAR este compania petrolieră de gaze naturale deținută de statul Azerbaidjan (The State Oil Company of Azerbaidjan Republic), companie renumită la nivel mondial pentru activitatea sa de producție de petrol și gaze naturale. SOCAR investește anual miliarde de dolari în infrastructura de transport și este angrenată, pe plan european, în proiecte cheie, menite să crească securitatea energetică a Europei, prin diversificarea resurselor de gaze naturale. Din anul 2011, compania s-a implicat în România prin compania SOCAR Petroleum SA și prin crearea și consolidarea unei rețele de benzinării la nivel național. Astfel, compania deține în prezent o rețea de 35 de stații de alimentare, fiind unul dintre jucătorii importanți pe piața distribuției de carburanți din România. Până în prezent, compania a creat aproximativ 500 de locuri de muncă și a derulat investiții de peste 64 milioane de euro în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here