Ultimele mișcări și noutăți din piața Metalelor Prețioase

Toate materialele de la care am tras concluziile pe care le veți citi mai jos sunt expuse pe canalul meu de YouTube.

Săptămâna a 4-a din luna Mai 22.05.2023 – 28.05.2023

Comitetul Federal al Piețelor Deschise (FOMC) a crescut ratele dobânzilor de 10 ori până acum.

FED-ul a început seria de creșteri a ratelor dobânzilor după întâlnirea din data de 15-16 martie 2022. Inflația galopantă s-a instalat în ianuarie 2020, odată cu izbucnirea pandemiei Covid-19. Dacă ar fi luptat împotriva inflației, ar fi început să crească ratele dobânzilor încă din anul 2020. În schimb, la nici măcar o lună de la atacul Rusiei asupra Ucrainei, pe 24 februarie 2022, FED-ul a început creșterea ratelor dobânzilor.

Faptele întotdeauna vorbesc de la sine.

Hiperinflația începe să-și facă intrarea în economia mondială, cele mai afectate economii vor fi economiile care dețin și utilizează dolarul american, euro, lira sterlină și yenul japonez. Francul elvețian este încă sub semnul întrebării în ceea ce privește impactul său negativ, datorită faptului că Elveția a continuat să importe și să exporte aur rusesc după impunerea sancțiunilor occidentale asupra Rusiei. Din punct de vedere oficial, Elveția a fost prinsă de două ori, dar din punct de vedere neoficial nu știm de câte ori au ocolit aceste sancțiuni și este posibil ca Elveția să le fi ocolit de zeci de ori pentru transportul aurului, iar cantitatea poate fi de sute de tone de aur livrate.

Panica în ceea ce privește criza băncilor comerciale a fost amplificată într-un mod deosebit de agresiv de către Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, prin declarația sa în fața unei comisii din Senat, precum că depozitele de peste 250.000 de dolari de la o bancă mică nu vor fi garantate decât dacă eșecul băncilor Silicon Valley Bank și Signature Bank părea probabil să provoace probleme mai răspândite.

Băncile mici și clienții acestor bănci s-au îngrijorat cu privire la faptul dacă vor beneficia de aceeași scutire – adică peste limitele obișnuite de asigurare – oferită deponenților de la Silicon Valley Bank și Signature Bank. Atunci când vezi un oficial cu o putere de decizie foarte mare care face astfel de declarații, îți dai seama că panica instaurată în sufletele oamenilor nu va dispărea prea curând.

Vânzările din piața metalelor prețioase la nivel global sunt în scădere, lucru foarte normal din punct de vedere logic. Consider că suntem la începutul devalorizării monedelor fiat ale occidentului și nu putem cumpăra aceeași cantitate anul acesta cu aceeași sumă de bani pe care o puteam cumpăra anul trecut.

Pilonul încrederii în băncile comerciale este zdruncinat și se clatină serios fără nicio plasă de siguranță la baza acestui pilon, în opinia investitorilor.

Pe timp de război, metalele prețioase se vând, nu se cumpără. Și totuși, băncile centrale cumpără aur de 13 ani de zile fără oprire. Odată cu începerea războiului dintre Rusia și Ucraina, băncile au început să cumpere aur într-un mod galopant (ca și cum ar copia acțiunea inflației), sute de tone în fiecare lună, fără excepție.

Opinia mea este că băncile comerciale se află într-un picaj al încrederii în ochii cetățenilor de rând, iar băncile centrale sunt deja la baza acestui picaj. Cu aurul pe care îl acumulează băncile centrale, ei creează o ancoră de încredere în sufletul oamenilor asupra stabilității lor ca instituții fundamentale. Oamenii nu mai au încredere în conducerea și angajații băncilor centrale, dar, în schimb, au o enormă încredere în aurul depozitat la aceste instituții denumite bănci centrale.

Aur: Cetățenii Chinei au cumpărat 198 tone de aur de bijuterii în primul trimestru al acestui an, asta înseamnă că sunt educați când vine vorba de investiții în metale prețioase, iar acest obicei este foarte important să-l dezvoltăm și noi, nu neapărat să cumpărăm bijuterii, dar să dezvoltăm obiceiul de a cumpăra metale prețioase fizice.

Argint: Argintul este cel mai subevaluat și subapreciat metal prețios ca investiție.

Platină: Un alt metal prețios subevaluat și subapreciat. Dacă consideri că ai acumulat suficient argint, poți adăuga platină la colecția ta.

Aproape 1.000 de expedieri de aur rusesc către Emiratele Arabe Unite, China și Turcia reprezintă cifrele oficiale, însă, cifrele neoficiale pot ajunge la zecile de mii de expedieri. Luând în considerare și cantitatea acestor expedieri, putem trage concluzia că oamenii își văd de treabă liniștiți, în ciuda sancțiunilor impuse de occident. Efectele acestor sancțiuni se resimt în mod evident în buzunarul Europei.

Piața Aurului nu îmi aparține, nu dețin controlul suprem asupra ei și niciun strop de control. Prezicerea prețurilor ale aurului este extrem de periculoasă pentru buzunarul nostru, dar nu le putem ignora în totalitate; le putem lua în considerare într-o anumită măsură.

Orice piață se mișcă liber sau poate fi manipulată să se îndrepte într-o anumită direcție; oricum ar fi, piața se află într-o mișcare constantă, iar indicatorii prețului aurului se schimbă de la o săptămână la alta.

Pentru a ști încotro ne vom îndrepta cu investițiile în metale prețioase fizice, trebuie să monitorizăm îndeaproape faptele din această piață și să le identificăm.

Investitorii din diferite ramuri ale industriei financiare încep să investească în aur.

Marea migrație către metale prețioase fizice este în plină desfășurare.

Sursa: Raportul de Aur

Drepturi de autor
Orice articol de pe acest site care sunt copii ale scrierilor mele publicate în altă parte pot fi preluate de pe site-ul original.
Pentru articolele de pe acest site care sunt publicate inițial pe Raportul de Aur, aveți permisiunea de a copia conținutul, în întregime sau parțial, cu condiția să-mi acordați credit corespunzător și să includeți URL-ul potrivit. Numele Eduard A. Gherghe și un link către postarea originală trebuie incluse în introducerea dvs. De exemplu, “Scris de Eduard A. Gherghe pentru Raportul de Aur”. Toate celelalte drepturi sunt rezervate. Îmi rezerv dreptul de a retrage permisiunea de a copia conținutul pentru orice sau toate site-urile în orice moment.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here