Teatrul Improbabil lansează ,,Povestea băiatului orb și invizibil”, un basm postmodern despre cum persoanele cu dizabilități merită reprezentate

0
1643

După patru spectacole audio care au făcut deja cunoștintă cu publicul larg, Teatrul Improbabil se pregătește să încheie prima micro-stagiune cu spectacolul Povestea băiatului orb și invizibil. Acesta va putea fi ascultat gratuit duminică, 25 aprilie, începând cu ora 20:00, pe canalul de YouTube Teatrul Improbabil, și va fi disponibil pentru numai 24 de ore.

Un băiat se naște orb și invizibil, într-o împărăție care exilează persoanele cu dizabilități într-o pădure fermecată. Într-o bună zi, băiatul ajunge fără să vrea în fața împăratului și reușește să-și schimbe soarta. Un basm postmodern despre cum persoanele cu dizabilități merită reprezentate.          

Regia spectacolului este semnată de Mara Oprea, studentă în an terminal a secției de Regie a Universității Naționale de Artă Teatrală si Cinematografică „I.L.Caragiale”, iar dramaturgia îi aparține Sabinei Balan, absolventă a Masterului de Scriere Dramatică de Scriere Dramatică, tot în cadrul UNATC. Cât despre universul sonor, muzica este compusă de Raw Beat Gang, producătorul executiv&sound designer-ul este Adrian Piciorea, iar producătorii intrumentalelor sunt Daniel Stănciucu, David Lunca și Adrian Piciorea.

Vocile din Povestea băiatului orb și invizibil sunt Theodor Șoptelea, Alexandru Potocean, Paul Dunca/Paula Dunker, Cătălin Babliuc, Silvana Negruțiu, Gabi Costin, Florentina Țilea și Maia Morgenstern.

“Aș putea vorbi ore în șir despre această experiență.Despre cum a pornit aventura noastră, de la întrebarea Sabinei: “Cum visează / Cum arată visele nevăzătorilor?” Despre oamenii minunați de la Asociația Nevăzătorilor, despre poveștile lor amuzante și emoționante și despre lecțiile de viață pe care ni le-au oferit. Despre râsetele și bucuria din timpul repetițiilor, despre întâlnirea cu actori, cu care doar în visele noastre speram să lucrăm. Despre orele și zilele petrecute alături de Adrian Piciorea, care a colorat universul sonor al Băiatului Orb și Invizibil. Despre oameni, omenie, râsete, povești, frică, simplitate, discriminare și multe cântece. Despre cum mi-ar plăcea să dau înapoi, măcar o fărâma din cât de multă bucurie am primit pe parcursul acestei aventuri.”, spune Mara Oprea, regizoarea spectacolului. 

Povestea băiatului orb și invizibil va putea fi ascultat pe  canalul de YouTube al Teatrului Improbabil. Spectacolul va fi disponibil gratuit doar 24h. Mai multe detalii despre spectacolele și echipa Teatrului Improbabil găsiți pe paginile de Facebook și de Instagram.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here