Stam linistiti: Ministrul Transporturilor nu promite niciun kilometru de autostradă

0
2184
Stam linistiti: Ministrul Transporturilor nu promite niciun kilometru de autostradă

În cadrul audierilor din Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare și Comisia pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților, respectiv Comisia economică, industrii și servicii și Comisia pentru transporturi și energie din Senat, Cuc a susținut faptul că România suferă la capitolul infrastructură de transport, cu doar aproape 850 de kilometri de autostradă finalizați sau în curs de finalizare.

El a precizat: “Una dintre problemele majore din domeniul Transporturilor este lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate.  Avem, la ora actuală, mai puțin de 700 km de autostradă și mai puțin de 150 km de autostradă în construcție. Transportul feroviar este și el într-o degradare accentuată. În cazul transportului maritim și transportului fluvial, acestea au rămas încă exploatate sub posibilități”, a mai menționat Răzvan Cuc.

Acesta a atentionat că Masteplanul de transport va intra la vot în Parlament în primul trimestru al acestui an, iar în ceea ce privește autostrada Pitești — Sibiu, “trebuie finalizate studiile aferente” pentru a continua proiectul.

Ministrul validat al Transporturilor, Răzvan Cuc, a mai declarat, miercuri, că nu dorește să dea niciun termen pentru realizarea proiectelor actuale de autostrăzi și nu vrea să promită finalizarea niciunui kilometru de autostradă.

“Avem un program de guvernare, etapizat, care va fi pus în aplicare, și rutier, și feroviar, și naval, și de aviație. Nu vreau să mă grăbesc să dau un termen acum, pentru că trebuie revizuită și legislația în domeniul achizițiilor publice privind infrastructurile mari. Trebuie schimbat pentru că sunt proceduri foarte grele și sunt multe lucruri care trebuie modificate în legislație”, a susținut el.

Întrebat de reporteri câți kilometri de autostradă promite, în condițiile în care anul trecut nu s-a inaugurat niciun kilometru, el a răspuns: “Nu promit niciun kilometru de autostradă. Sunt loturile avansate, le cunoașteți, și Sebeș — Turda și Lugoj — Deva sunt loturi avansate și lucrăm”.

Cuc a adăugat că va continua proiectele începute când a fost secretar de stat în același minister. El a subliniat că își dorește aducerea TAROM pe profit.

“Am coordonat activitatea sectorului aerian și rutier. Mă întorc cu proiectele referitoare la TAROM, care sunt punctul de suflet al meu. Este o companie românească și doresc să intre pe profit, putând să intre în competiție cu celelalte companii. Este punctul pe care mi l-am propus și mi-l asum. Eu personal nu-mi reproșez nimic, pentru că așa cum am spus și în comisie, am luat decizia de a-l elibera pe domnul Heinzman din funcție pentru neîndeplinirea criteriilor de performanță, deci nu am ce să-mi reproșez. Probabil că actualul management din perioada anterioară nu și-a dus la îndeplinire parametrul în care trebuiau să conducă compania. De altfel, compania va fi pe pierdere. Vom face o analiză și vom vedea”, a adăugat Cuc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here