Spotify a devenit prima companie tehnologică europeană fondată în acest secol care a trecut plafonul de 50 miliarde de dolari capitalizare

0
1034
spotify

Un celebru VC american la evenimentul eG8 din 2011 a spus, intr-o discutie privata că Europa nu va produce niciodată companii de 10 miliarde de dolari +. Așadar, un plafon de piață de 50 miliarde de dolari pentru o companie tehnologică europeană este o mare reusita.

Acesta arată cât de departe a ajuns scena tehnologică a Europei și că antreprenorii europeni pot sa isi seteze și ei tinte mari precum cei din America.

De mentionat este faptul ca Spotify a ajuns la aceasta capitalizare bursiera fiind la origini o companie europeana dar listata la bursa in Statele Unite. Cu alte cuvinte nu bursa europeana a contribuit la acest succes.

Spațiul de muzică de streaming extrem de competitiv câștigă și pierde servicii la fiecare câțiva ani, dar un lucru rămâne același: Spotify este unul dintre cele mai bune servicii de muzică din acest mediu. În ciuda concurenței serioase din partea altor servicii de muzică – inclusiv Tidal-ul care acceptă audiofilii și LiveXLive centrat pe DJ Powered by Slacker Radio – Spotify este în continuare un jucător de top din această categorie aglomerată datorită catalogului larg, a listelor de redare colaborative, a podcasturilor și a altor caracteristici atractive. .

O parte din succesul lui Spotify este ubicuitatea. Puteți accesa Spotify lansând playerul web, descărcând aplicațiile pentru desktop (disponibile pentru Chromebook, Linux, Mac și Windows) sau instalând una dintre aplicațiile mobile (disponibile pentru Android, iOS și Windows Mobile). Puteți găsi, de asemenea, Spotify la televizoarele smart, set-top box-uri, ceasuri inteligente și console de jocuri video de acasă.

Aplicațiile pentru desktop au un avantaj față de playerul web și aplicațiile mobile prin faptul că îl puteți utiliza pentru a reda fișiere audio M4P, MP3 și MP4 stocate în computer. Aceasta este o caracteristică deosebit de interesantă pentru persoanele care doresc să redea toate listele muzicale și fișiere audio dintr-o locație centrală. Din păcate, aplicația pentru desktop nu este compatibilă cu fișierele M4A.

Totuși, aplicația Android și aplicația iOS au un beneficiu suplimentar. Pe mobil, Spotify a făcut parteneriat cu Genius, unul dintre cele mai populare site-uri web de versuri, pentru a oferi Behind The Lyrics. Această caracteristică afișează versuri cheie (dar nu versuri complete!). Nu există versuri în aplicații web sau desktop. În plus, Behind The Lyrics oferă informații din culise, cum ar fi fapte sau inspirații ale pieselor. Este un plus interesant care  amintește foarte mult de clasicul show video pop-up VH-1.

Totusi, Spotify a fost acuzata de nenumarate ori de voci puternice din industria muzicala, ca a distrus aceasta industrie prin preturile mici practicate ce duc la incasari mici pentru artisti, intepreti sau compozitori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here