Speriati de situatia din tara lor, oameni de afaceri din Turcia incep sa cumpere locuinte in Romania

0
2377
Speriati de situatia din tara lor, oameni de afaceri din Turcia incep sa cumpere locuinte in Romania

În ultimele şase luni, mai mulţi oameni de afaceri turci, dar şi cetăţeni cu disponibilităţi financiare s-au arătat interesaţi să cumpere locuinţe în România, speriaţi de situaţia din Turcia, a declarat Gulen Hashmi, directorul general al hotelului “Tempo” din Bucureşti, deţinut de grupul turc “Izmir Turizm Inşaat ve Ticaret”.

Grupul turc va deschide în ţara noastră în acest an un outlet cu haine de firmă la Snagov, iar anul viitor va finaliza la Otopeni 20 de vile rezidenţiale, investiţii ce se ridică în total la 4,5 milioane euro.

Gulen Hashmi a afirmat: “Din experienţa mea personală, vedem o creştere a cererii privind cumpărarea de apartamente în România. În ultimele şase luni, cetăţeni turci ne-au adresat întrebări, sunt interesaţi să cumpere locuinţe în special în Bucureşti, în zone rezidenţiale”.

Managerul estimează că, dacă situaţia tensionată din Turcia va continua, cererea de locuinţe în România din partea cetăţenilor turci va creşte. Turcia este afectată pe de o parte de un val de atentate teroriste – revendicate în special de Statul Islamic, organizaţie teroristă ce controlează părţi din Siria şi Irak -, iar pe de altă parte de o politică represivă a regimului preşedintelui Erdogan, după tentativa eşuată de lovitură de stat din vara anului trecut.

Deocamdată, mulţi turci vor să cumpere, chiar dacă încă nu vor să se mute.
Managerul turc a spus: “Vor să facă o investiţie într-o ţară pe care ei o consideră sigură. Şi se îndreaptă către România, este o ţară sigură. Suntem cu toţii afectaţi (de ceea ce se întâmplă în Turcia, n.r.)”. Grupul “Izmir Turizm Inşaat ve Ticaret” mai are cinci hoteluri “Tempo” în Istanbul şi unul în Izmir.

Întrebată dacă grupul are în plan construcţia altor hoteluri în România, Gulen Hashmi a spus că decizia va fi luată după finalizarea investiţiilor începute în sectorul imobiliar.
Hotelul “Tempo” a fost inaugurat în anul 2004, iar 70% dintre angajaţi lucrează aici încă de la deschidere.

Investiţiile grupului turc în proiectele din ţara noastră sunt făcute de firme româneşti.

Cele 20 de vile rezidenţiale se află foarte aproape de Aeroportul Otopeni şi sunt realizate de firma “Airport Plaza”, care a construit în Otopeni, tot aproape de aeroport, şi o clădire de birouri, unde investiţia s-a ridicat la 1,8 milioane euro. Aceeaşi firmă a construit în Otopeni patru blocuri cu 134 de apartamente, proiect de 3,2 milioane euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here