SIF Banat-Crișana a cumpărat 99,92% din DOOSAN IMGB SA. Cea mai mare tranzactie cu terenuri din ultimii 10 ani

0
2309
Doosan IMGB

SIF Banat-Crișana informează investitorii că la data de 4 septembrie 2020 a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru achiziționarea pachetului de acțiuni reprezentând 99,92% din capitalul social al DOOSAN IMGB S.A., societate cu sediul în București, Șoseaua Berceni, nr. 104.

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea acordului Consiliului Concurenței, în conformitate cu legislația aplicabilă. SIF Banat-Crișana a fost asistată la realizarea tranzacției de către Biriș Goran SPARL și Crosspoint Real Estate.

SIF Banat Crişana anunţă că va informa în mod corespunzător investitorii cu privire la evenimentele ulterioare apărute în legătură cu derularea tranzacției.

Compania Crosspoint Real Estate a anunţat că a intermediat tranzacția SIF Banat-Crișana, aceasta fiind cea mai mare suprafață de teren tranzacționată, în ultimii zece ani, în România: 540.000 mp (exceptând terenurile agricole).

IMGB, cândva vârful de lance al industriei grele românesti este deținuta din 2006 de coreenii de la Doosan.

La începutul anului, firma coreeană Doosan Heavy Industries a anunţat că închide SC IMGB SA, „date fiind constrângerile legate de activitatea curentă şi a celor comerciale”. In urma inchiderii activitatii de pe platform industrial au fost inchise si aproximativ 400 de contracte de munca.

Potrivit  informatiilor de pe website-ului companiei, Doosan IMGB producea echipamente şi componente pentru industria energetică, navală, industria metalurgică, iar produsele sale se vândeaui Africa, Asia şi America de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here