Oracle Romania retrage CEO-ului calitatea de reprezentant al companiei în relația cu clienții. În 2019, Sorin Mîndruțescu a fost acuzat de DNA pentru luare de mită

0
2794

Acționarii Oracle Romania l-au revocat pe șeful companiei, Sorin Mîndruțescu, acuzat de luare de mită în 2019, din calitatea de reprezentant autorizat al societății în relația cu clienții, în urma unei hotărâri din luna iulie a acestui an. Anterior, Mîndruțescu a decis să se retragă din funcțiile deținute în Comitetul Reprezentanților și în Comitetele Consultative ale Fondului Proprietatea (FP). Mîndruțescu conduce Oracle România din 2003. La începutul lunii august 2019, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Sorin Mîndruțescu, el fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Potrivit DNA, suma totală pe care Mîndruțescu ar fi primit-o de la firme din domeniul IT este de peste 869.000 de euro. De asemenea, procurorii au stabilit o cauțiune de 500.000 de euro.

”În calitatea menționată anterior, inculpatul Mîndruțescu Sorin Mihai a pretins și ulterior a primit suma totală de 869.413 euro, cu titlu de mită, de la reprezentanții unor firme din domeniul IT (parteneri acreditați ai companiei multinaționale), pentru ca, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să pună la dispoziția acestora oferte de preț avantajoase privind produsele comercializate de filiala din România a companiei multinaționale, astfel ca respectivele societăți să poată să se înscrie și să participe la anumite licitații publice organizate de diverse instituții de stat sau cu capital de stat – Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ”TRANSELECTRICA” SA, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Administrația Româna a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA)”, se arată în ordonanța procurorilor.

Oracle România, subsidiara locală a celui mai mare producător mondial de aplicații software, a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 955,9 milioane de lei, în scădere cu 0,6% față de anul precedent. În 2018, afacerile companiei au scăzut cu 6,6%, la 961,3 milioane de lei. Profitul net a urcat la 55,02 milioane de lei, de la 37,2 milioane de lei în 2018. În 2019, Oracle a înființat în România și firma Oracle Global Services, care pentru anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 253,3 milioane lei și un profit net de 9,4 milioane lei.

Scrie Profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here