Procurorii de la Tribunalul din Braunschweig au anunțat că îl anchetează pe Hans Dieter Poetsch, președintele Comitetului de supervizare al Volkswagen AG, pentru posibila manipulare a pieței legată de scandalul emisiilor

0
1655
Procurorii de la Tribunalul din Braunschweig

Investigația verifică dacă VW a manipulat piețele în 2015 prin întârzierea publicării informațiilor referitoare la impactul financiar al Dieselgate.

Ancheta a fost extinsă

Duminică, Volkswagen a anunțat că ancheta începută în iunie care îl viza pe directorul brandului VW, Herbert Diess, și fostul șef al grupului, Martin Winterkorn, a fost extinsă și la Poetsch, fostul director financiar al Volkswagen. În septembrie, investitorii Volkswagen AG au cerut grupului german despăgubiri de 8,2 miliarde de euro (9,2 miliarde de dolari) pentru modul în care a gestionat scandalul emisiilor.

Au anunțat cu întârziere

Investitorii susțin că au înregistrat pagube, deoarece VW a anunțat cu întârziere problema motoarelor diesel, care au fost echipate cu un soft ce falsifică rezultatele testelor de emisii poluante. Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here