Marea Britanie riscă să ajungă la “dezastru” din cauza populismului care a generat Brexit

0
2682
Marea Britanie

Marea Britanie riscă să ajungă la “dezastru” din cauza populismului care a generat Brexit, afirmă Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, denunţând “aroganţa” premierului Theresa May, pe care a comparat-o cu extremiştii eurosceptici.

“După ce am ascultat discursul Theresei May la convenţia Partidului Conservator, pot spune că nu este cu nimic diferit de cel al unui lider al (n.red. – formaţiunii radicale Partidul Independenţei Marii Britanii) UKIP”, a afirmat Manfred Weber într-un interviu avordat agenţiei Bloomberg.

Un zid în fața acestei atitudini

“Este o abordare similară cu cea a extremiştilor eurosceptici, un dezastru”, a declarat Manfred Weber.“Trebuie să creăm un zid în faţa acestei atitudini. Londra trebuie să înţeleagă că, din partea Bruxellesului, suntem angajaţi să fim extrem de duri în aceste negocieri”, a avertizat Weber, subliniind că ieşirea din UE riscă să aibă consecinţe economice devastatoare pentru Marea Britanie.

“Am mulţi prieteni care ştiu deja cum UE poate beneficia din punct de vedere economic de pe urma Brexit – în sectorul financiar; multe companii vor părăsi” Marea Britanie. “Există dezbateri în această direcţie”, a subliniat liderul grupului Partidului Popular European din PE.

Riscul destrămării Marii Btitanii

Weber a evocat şi riscul destrămării Marii Britanii în contextul Brexit, subliniind că situaţia este “extrem de sensibilă” dat fiind că Scoţia şi Irlanda de Nord doresc să rămână în UE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here