Polonia îsi întareste pozitia în IT : Google va investi până la două miliarde de dolari în servicii cloud în Varșovia

0
839
servicii cloud

Google va investi până la două miliarde de dolari în centrul său de date din Polonia, în special pe segmentul serviciilor de tip cloud, a anunţat miercuri publicaţia poloneză Puls Biznesu, transmite Reuters, informează Agerpres.

Anunţul vine după ce, în luna mai, grupul american Microsoft anunţa că va investi un miliard de dolari într-un centru de date din Polonia, în contextul în care cea mai mare economie din Europa Centrală şi de Est vrea să devină un centru regional pentru tehnologie.

Compania americană Microsoft anunța  în mai că va investi un miliard de dolari în Polonia unde va deschide un centru de date pentru a furniza servicii de cloud către companii private și instituții guvernamentale.

Microsoft a semnat un parteneriat cu un furnizor polonez de servicii de cloud computing, Chmura Krajowa, Polonia găzduind birourile cele mai mari din regiune pentru principalele companii americane de tehnologie

“Centrul Google de servicii de cloud din Varşovia reprezintă cea mai mare investiţie în infrastructura de acest tip din Polonia. Suntem pregătiţi să fim operaţionali la începutul anului viitor”, a declarat, pentru Puls Biznesu, Magdalena Dziewguc, director în cadrul Google pentru Polonia şi Europa Centrală şi de Est.

Jadwiga Emilewicz, vicepremierul Poloniei, a estimat că Google ar putea investi între 1,5 şi două miliarde de dolari în proiect.

Gigantul american al internetului are centre de date şi în alte state europene, precum Finlanda, Olanda, Irlanda şi Belgia.

Alte investitii americane in IT& C din Polonia

In domeniul IT, Polonia are deja o traditie a investitiilor gigantilor americani în domeniu precum IBM, Tech Data, DELL, Hewlett Packard, Intel Technology, Oracle, Microsoft sau Cisco.

Google a creat în Varsovia în 2015 un hub pentru start-up-uri – Campus Warsaw, un centru tehnologic și un incubator de antreprenoriat înglobat într-unul singur. Facilitatea era la acea vreme primul proiect Google de acest fel în Europa Centrală și a cincilea din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here