Pe modelul INTRAROM… Faur aplică tactica scrotului, participă dar nu se bagă

3
3456

Incitat de mesajele dvs și dornic de a verifica încă o dată dacă am  greșit, am  făcut un research pe net, de această dată mai amănunțit, asa cum mi-ați sugerat. Am constatat cu surprindere și mânie, până unde poate să meargă hoția căreia i-ați căzut victimă inocentă.

Cel care s-a folosit de numele dvs. pentru a ne transmite cele două mesaje, v-a furat și numarul de telefon, pentru că acesta (numărul de telefon) apare atât pe site-ul Genesis Software Consulting alături de adresa de mail oficiala,  în dreptul numelui, funcției si fotografiei dvs. cât și pe site-ul de imobiliare www.directiproprietar.ro  alături de adresa de Gmail în cauză, în dreptul unei oferte de vânzare apartament.

Ar trebui să verificați. Cine știe ce a mai făcut în numele dumneavoastra!

1,2

Redam mai jos articolul integral publicat Aici


Acum zece zile, pe data de 17 aprilie ne exprimăm bucuria că oamenii din piaţa de IT prind curaj şi vorbesc.

Citeşte şi: http://www.sfin.ro/recomandari/un-secretar-de-stat-responsabil-de-fonduri-europene-artizanul-contractelor-intrarom/

Spre admiraţia noastră, un domn pe numele său George Faur, care aşa cum aţi văzut din corespondenţa publicată, se declara „din piaţă” dorea să puncteze şi să susţină cele scrise în articolele noastre, oferindu-ne noi puncte de vedere.

Ca în poveştile cu vrăjitoare, de acum câţiva ani, care îşi disputau apartenenţa la familia Mamei Omida declarându-se, care mai de care, mai adevărate, astăzi am fost contactaţi printr-un e-mail transmis, de această dată de pe adresa oficială a companiei Genesis Software Consulting, de Adevăratul domn George Faur, care neagă cu tărie că i-ar aparţine precedentele mesaje şi ne ceartă pentru că am dat dovadă de lipsă de profesionalism.

Mai mult, domnul Faur ne solicită un drept la replică, ceea ce şi facem, publicând integral textele mesajelor domniei sale, dar şi comentariile noastre pe marginea acestora.

Primul mesaj:

„Bună ziua,

Mă numesc George Faur şi am fost informat că numele meu este amintit într-un articol al dumneavoastră.
Am citit acel articol şi nu recunosc nimic din ce scrie acolo. Nu v-am trimis acele texte şi nu subscriu la cele scrise acolo.
Vă rog să îmi spuneţi pe ce cale aţi ajuns în posesia acelor texte şi cum aţi decis că îmi aparţin.

Vă mulţumesc,

George Faur
Operations Director
Genesis Software Consulting, LLP”

Şi cel de-al doilea:

„Bună ziua,

Mesajele nu îmi aparţin. Am citit articolul şi nu împărtăşesc punctele de
Vedere exprimate acolo.
Pentru a nu crea neplăceri din înţelegeri eronate, ar fi fost util să mă
Contactaţi, înainte de a publica ceva în numele meu. Ar fi fost un gest de
Profesionalism. La o simplă căutare pe net după numele meu, aţi fi ajuns la
Datele de contact.
Sper să publicaţi dezminţirea în baza dreptului la replică.

Vă mulţumesc,
George Faur
Operations Director
Genesis Software Consulting, LLP”

Nu există coincidenţe dle Faur… Poate exista, în schimb, frică şi laşitate

Aproape că vă cred dle Faur dar devin extrem de îngrijorat, în ceea ce vă priveşte… Cui şi ce i-aţi făcut dle Faur, ca să vă joace o astfel de festă? Oare câţi, dintre miile de IT-sti din ţara asta, se numesc George Faur, pentru că, aşa cum aţi văzut, cel care a trimis mesajele se declară a fi din piaţa IT? În plus omul chiar pare a avea proprietatea cuvintelor şi cunoaşte foarte bine tot ce se întâmplă. De ce ar împrumuta cineva tocmai identitatea dvs? Ca să vă facă rău? Credeţi că nişte băieţi deştepţi din IT nu ar fi ştiut cum să-şi ascundă adresa de expediere a mesajelor dacă ar fi hotărât, „o semnăm dar o dăm anonimă!” precum Tache Farfuridi şi Iordache Brânzovenescu din „O scrisoare pierdută” de Caragiale? De ce să-şi fi făcut o adresă de email tocmai cu numele dvs.? Dar, la urma urmei, ce este rău în cele scrise în acele mesaje? Noi, aşa cum am spus, chiar v-am admirat, sau mă rog, l-am admirat pe cel care a scris mesajele, pentru curaj şi verticalitate.

Spuneţi că nu recunoaşteţi nimic dar nu v-a acuzat nimeni de nimic şi apropo de gestul de profesionalism… Am făcut respectiva căutare după numele dvs., doar aşa v-am găsit asociat al companiei Genesis Software Consulting. Mesajele primite, aşa cum v-am spus, au venit de pe o adresă de Gmail, cu numele dvs. Am considerat că faceţi acest lucru doar pentru că doriţi să exprimaţi un punct de vedere personal, fără a implica compania Genesis. Mai mult, mesajele au fost succesive şi prompte, neconţinând, niciunul, vreo rugamite sau indicaţie de păstrare a confidenţialităţii. Ele exprimau puncte de vedere şi comentarii, pe marginea articolului publicat. Cum ar fi trebuit să procedăm? Să vă scriem pe adresa de pe Genesis Software ca să vă întrebăm dacă sunteţi acelaşi cu cel de pe Gmail? Şi dacă acum 10 zile aţi fi răspuns afirmativ, în pofida ridicolei situaţii, ce explicaţii aţi mai fi dat astăzi celor deranjaţi de cele scrise? Pentru că este limpede, reacţia dvs. târzie, de negare şi dezicere, vine ca urmare a unei posibile presiuni. Profit de faptul că sunteţi Adevăratul domn George Faur pentru a vă întreba… Funcţionează Omerta în piaţă de IT?

Presimţind că cel care a scris mesajele s-ar putea să se sperie şi să nu-şi mai asume sau chiar să fi fost o farsă la adresa dlui George Faur, noi am specificat în textul articolului, chiar de la început:” Corespondenţa primită din partea dlui George Faur (se pare, asociat al companiei Genesis Software Consulting, dacă nu a semnat altcineva cu numele domniei sale)”.

Noi credem că ne-am făcut treaba aşa cum se cuvine, în condiţiile date, dar realitatea, din păcate, este alta. Există oameni care au curaj, îşi asumă şi duc lucrurile până la capăt, cu orice risc. Aceştia sunt extrem de puţini. Există oameni care nu au curaj deloc, care preferă să tacă sau să privească în altă parte chiar şi atunci când răul se întâmplă sub ochii lor şi mai există cei care îşi pierd curajul pe drum, sau până la uşă, sau până a doua zi… Care fac ceva şi apoi le este frică de ceea ce au făcut, care nu au tăria să-şi susţină opiniile şi fac pasul înapoi. Cel care a trimis mesajele cu siguranţă este unul dintre aceştia.

Pe fondul lipsei de curaj au fost posibile toate faptele de corupţie care umplu, în fiecare zi, emisiunile de ştiri ale televiziunilor şi nu numai. De teamă sau din alte motive, numai de ei ştiute, oamenii preferă să tacă chiar dacă văd şi ştiu exact ce se întâmplă. Din păcate, mult prea mulţi sunt cei care procedează astfel.

Acum, pentru că tot ne-am cunoscut domnule George Faur, dvs. din care categorie credeţi că faceţi parte?

3 COMMENTS

 1. Dle Florian Schiponca, va sugerez ca dialogurile dvs cu dl. Faur sa fie precise, clare , tehnice. In acest mod si dansul, daca este de buna credinta , va reactioan la fel, iar “gargara” va fi eliminata. Datele care privesc aceasta investitie trebuie sa provina de la MJ, in calitate de beneficiar. O asemenea investitie, cu finantare de la BM, trebuie sa aibe si o Consultanta, o echipa formata din cativa experti si un team leader, acesta trebuind sa fie abordat. Iar contractul trebuie sa fie de tip FIDIC . Este important sa se stie acest “deloc” amanunt.
  Daca este asa, atunci este foarte probabil ca la data terminarii contractului (parca dec 2017) MJ sa ramana si cu banii dati, dar si dar cu cu o investitie neterminata. Sa se puna “batista pe tambal” nimeni nu este responsabil de acest fiasco.
  Important in aceasta situatie, este preventia. Dvs puteti, in cele din urma, sa va adresati catre finantator si sa-i cereti unele explicatii ! !!!, deoarece investitia este intr-un dificil impas. Precizez ca reprez BM, care se ocupade aceasta investitie, cunoaste situatia la zi. Responsabilitatea sa este ca investitia sa respecte Contractul dintre cele doua parti, sa fie de succes. Orice esec il afecteaza grav si pe el, ma refer la cariera lui. In perioada ramasa pina in dec. 2017 mai sunt de realizat lucrari estimate la 80% din cele prevazute in contract. Informati-va la MJ , conform graficului ( anexa la contract, rectualizat la data de ……….. !!!) care este perioada in care se face validare sistemului, cum este rezolvata perioada de training al pers care vor opera acest sistem.
  Si inca ceva : executantul a mai avut un asemenea contract. Ma refer ca dificultate si marime. Daca da, cine a fost beneficierul. Acest “amanunt” ar trebui sa se gaseasca in Oferta . Daca nu, atunci trebuia , de la inceput , o mare atentie si prevederi in Contract.
  Sunteti intrat intr-un adevarat razboi. Va doresc succes.

 2. Dle Florian Schiponca,
  va sugerez ca dialogurile dvs cu dl. Faur sa fie precise, clare , tehnice. In acest mod si dansul, daca este de buna credinta , va reactioan la fel. Datele care privesc aceasta investitie trebuie sa provina de la MJ, in calitate de beneficiar.
  O asemenea investitie, cu finantare de la BM, trebuie sa aibe si o Consultanta, o echipa formata din cativa experti si un team leader, acesta trebuind sa fie abordat. Iar contractul trebuie sa fie de tip FIDIC. Este important sa se stie acest “deloc” amanunt.

  Daca este asa, atunci este foarte probabil ca la data terminarii contractului (parca dec 2017) MJ sa ramana si cu banii dati, dar si dar cu cu o investitie neterminata. Sa se puna “batista pe tambal” nimeni nu este responsabil de acest fiasco.
  Important in aceasta situatie, este preventia. Dvs puteti, in cele din urma, sa va adresati catre finantator si sa-i cereti unele explicatii ! !!!, deoarece investitia este intr-un dificil impas. Precizez ca reprez BM, care se ocupade aceasta investitie, cunoaste situatia la zi. Responsabilitatea sa este ca investitia sa respecte Contractul dintre cele doua parti, sa fie de succes. Orice esec il afecteaza grav si pe el, ma refer la cariera lui. In perioada ramasa pina in dec. 2017 mai sunt de realizat lucrari estimate la 80% din cele prevazute in contract. Informati-va la MJ , conform graficului ( anexa la contract) care este perioada in care se face validare sistemului, cum este rezolvata perioada de training al pers care vor opera acest sistem.
  Si inca ceva : executantul a mai avut un asemenea contract ?. Ma refer ca dificultate si marime. Daca da, cine a fost beneficierul. Acest “amanunt” ar trebui sa se gaseasca in Oferta . Daca nu, atunci trebuia , de la inceput , o mare atentie si prevederi in Contract.
  Sunteti intrat intr-un adevarat razboi. Va doresc succes.

  • Va multumesc domnule Tomescu pentru informatii, sugestii si… avertizari.
   O parte dintre demersurile pe care dvs mi le-ati sugerat, deja le-am intreprins. Daca ati citit toate articolele scrise pe marginea proiectului RMS la MJ ati vazut intrebarile si raspunsurile primite.

   In privinta „gargarei” pot sa va asigur ca are efecte terapeutice in anumite afectiuni, mai putin atunci cand este vorba despre asumare si responsabiltate. Imi sugerati ca dialogurile mele cu dl Faur sa fie „precise, clare, tehnice”. De acord cu dvs. cu conditia ca aceste dialoguri sa existe dar atata timp cat dl Faur fuge de asumarea raspunderii pentru mesajele pe care, in mod evident, domnia sa le-a trimis, cum am putea avea o astfel de dezvoltare?

   Cat despre razboi, ce pot sa va spun? Eu nu sunt in razboi cu nimeni. Imi place sacred ca aceasta propozitie “Sunteti intrat intr-un adevarat razboi.” este doar o parere personala, nicidecum o avertizare sau, mai rau, o amenintare… Din punctul meu de vedere, o luare de pozitie, o indoiala exprimata sau o intrebare adresata nu inseamna o declaratie de razboi. Faptul ca vrem sa stim ce se intampla cu banii nostri, ai tuturor si mai ales incotro se indreapta societatea noastra este un lucru cat se poate de normal si firesc. Pana la urma este vorba despre viitorul nostru si al copiilor nostri. Oare nu ne-am saturat, cu totii, sa fim luati de prosti? Eu unul da, m-am saturat si incerc, daca nu pot sa fac prea multe, macar sa pun intrebari si sa atrag atentia. Este aceasta o declaratie de razboi?

   Ar fi foarte bine ca toti cei care au ceva de spus, care cunosc lucruri, care au cunoscut frustrarea si ar dori ca lucrurile sa se schimbe, sa inceapa sa vorbeasca. Cu cat vor fi mai multe puncte de vedere, mai multe idei, cu atat, poate vom deslusi mai bine hatisul acestor combinatii care ne-au adus in punctul in care ne gasim astazi.

   In rest, sunt absolut de acord cu dvs. si va multumesc inca odata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here