Noua “bomba” de 1 milion de dolari

0
2643

Aston Martin Lagonda Taraf este oferita spre vânzare în editie limitata la un pret de un milion de dolari.

Un milion de dolari este pretul pentru sedanul de super-lux, a apărut pentru prima dată pe site-ul dealer–ului specialist H.R. Owen, dar a fost eliminată. Inițial destinata exclusiv din Orientul Mijlociu -se înțelege că cererea clientului a influențat decizia – Aston Martin a decis sa o comercializeze, in editie limitata, in toata lumea.

200 de unitati

Aston-Martin-Lagonda-Taraf-112-876x535În plus față de Orientul Mijlociu, vânzarea va avea loc acum în legislația UE compatibilă cu Europa continentală și alte anumite piețe mondiale, inclusiv Singapore și Africa de Sud. In comparatie cu Rolls-Royce Phantom, care costa 450.000 de dolari, sau Bentley Mulsanne care costa 400.000 de dolari, Aston Martin Lagonda Taraf este o masina exclusivista. Bazata pe arhitectura VH, Aston Martin Lagonda Taraf, are un motor V12 si va fi construita într-un termen limitat de 200 de unități și este opera departamentului de creatie de la Aston, care se află în spatele recentelor Vulcan și Vantage GT12. Modelul este facut din fibra de carbon construit manual la sediul Gaydon Aston, și personalizarea extinsa va fi oferita de “Q Aston Martin” la comanda.

320 km/h

Motorul alimentat de 5,9 litri, V12 aspirat natural 550cm cubi – aceeași unitate ca și S Rapide – pentru Lagonda este capabil sa atinga o viteza maxima de aproximativ 320 km/h. Modelul gata pentru producție a fost dezvăluit într-o serie de imagini oficiale la sfarsitul lunii trecute, și au fost anterior reperat la testare, atât pe drumurile din Marea Britanie dar și în Oman. Ca parte a programului său de testare extinsă, Aston Martin a avut un model Lagonda aproape de producție gata la Oman, unde a finalizat aproximativ 14.000 de mile de testare timp de patru săptămâni. Accentul principal al testării a fost de a vedea modul în care componentele Lagonda, în special sistemul de aer conditionat si ornamente interioare, toleranta de căldură, care ar putea atinge între 30 si 50 de grade Celsius. La acel moment, Aston a declarat ca masina a fost deja performanta “dincolo de așteptări”.

Piesa de arta

Aston-Martin-Lagonda-Taraf-113-876x535Multe idei sunt preluate de la modelul Lagonda cu motor V8, care a fost lansat în 1976 și a fost proiectat de William Oras. Noul model aflat la baza este arhitectura VH Aston Martin, care este utilizat de-a lungul liniei sale curente-up. Puterea de la motorul V12 este trimisa la roțile din spate prin intermediul unei cutii cu sase trepte de transmisie automată ZF. Directorul de design Aston Martin Marek Reichman a declarat: “Noul model, ca și frații săi exclusivisti One-77 și V12 Zagato, a fost  creat ca o piesă de artă”. La lansarea din 1976 Lagonda a fost o masina exclusivista, printre altele, utilizand tehnologii avansate – inclusiv panouri de afișare cu LED-uri. Aston Martin Lagonda, la fel ca strămoșul sau, face uz de inovații moderne. Compania spune ca Lagonda va fi cea mai rapida limuzina de lux din lume.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here