Niro Group recrutează de la Accor: Christophe Chamboncel este Director al Diviziei de Proiecte hoteliere și Dezvoltare

0
694

Niro Investment Group a anunțat numirea lui Christophe Chamboncel, fost Vicepreședinte Management Operațiuni pentru sud-estul Europei în cadrul grupului Accor, responsabil pentru toate operațiunile din România și din SEE, în funcția de Director al Diviziei de Proiecte hoteliere și Dezvoltare. Niro are în derulare mai multe proiecte hoteliere de amploare, precum Grand Hotel du Boulevard și primul Swissôtel din România, planificate pentru deschidere în 2022 și 2023.

În cadrul poziției nou create, Christophe Chamboncel va coordona echipele de dezvoltare și operațiuni hoteliere din cadrul Grupului Niro. Va oferi sprijin și expertiză sectorială în multiplicarea la nivel de grup a oportunităților de afaceri oferite de fiecare linie de business și va oferi consiliere cu privire la riscurile asociate atât proiectelor existente cât și noilor oportunități de afaceri.

Mă bucur să mă alătur echipei NIRO Investment Group, o companie care își extinde tot mai mult prezența pe piața hotelieră prin proiecte îndrăznețe și de amploare. Împărtășim aceeași viziune cu privire la potențialul enorm pe care îl au dezvoltarea și gestionarea activelor și investițiile în hoteluri de afaceri. Prin experiența și expertiza acumulate în industria ospitalității îmi doresc să contribui la dezvoltarea proiectelor actuale și la valorificarea viitoarelor oportunități de afaceri”, a spus Christophe Chamboncel, Director al Diviziei de Proiecte hoteliere și Dezvoltare în cadrul Niro Investment Group.

Christophe Chamboncel are peste 25 de ani de experiență în industria hotelieră, concentrându-se în principal pe zona de operațiuni și dezvoltare și pe branduri în dezvoltare în Africa și Europa de Est. A condus peste 50 de hoteluri, asigurând excelența și profitabilitatea operațiunilor în domenii cheie precum servicii, engagement, creșterea veniturilor, dezvoltare, pre-opening și în relațiile cu partenerii de afaceri și proprietarii hotelurilor, atât cele gestionate de Grupul Accor, cât și cele operate în regim de franciză.

Grand Hotel du Boulevard și primul Swissôtel din România, planificate pentru 2022 și 2023

Niro Investment Group deține un portofoliu de proiecte care însumează 500.000 mp construiți și investiții în valoare de peste 400 de milioane de euro. Cunoscut cu precădere prin proiectul Dragonul Roșu, grupul a investit în mai multe proiecte hoteliere de amploare în ultimii ani. Redeschiderea Grand Hotel du Boulevard și deschiderea primului Swissôtel din România, parte a Grupului Accor, însumează o investiție totală de aproximativ 85 de milioane de euro.

Primul proiect presupune transformarea unei clădiri istorice emblemă a Bucureștiului, Grand Hotel du Boulevard, în hotel de lux și afilierea sa la lanțul hotelier exclusivist Corinthia. Proiectul se află într-o fază avansată de execuție, deschiderea hotelului fiind programată în decembrie 2022.

Swissôtel este un proiect greenfield de lux dezvoltat în zona Expoziției din București. Cu o înălțime de 85 m, acesta va fi cel mai înalt hotel din România și va avea o suprafață construită de peste 30.000 mp, 224 de camere și apartamente, 207 locuri de parcare dintre care 193 în subteran și două restaurante dintre care unul la ultimul etaj, cu acoperiș retractabil, oferind o priveliște spectaculoasă. Hotelul va dispune de asemenea de cea mai mare sală de conferințe cu o suprafață de 546 mp, o capacitate de 455 de persoane și 5 săli de ședință separate, de piscină semi-olimpică, sală de fitness și un centru spa de lux cu vedere panoramică. Deschiderea hotelului este programată pentru ultimul trimestru al anului 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here