Modul prin care Casa de Insolvenţă Transilvania preia abuziv anumite firme

0
951

O investigaţia ziuanews arată cum Casa de Insolvenţă Transilvania SPRL (CITR) şi Platforma Roca adjudecă controlul asupra unor anumite companii, folosindu-se de motode de preluare ostilă.

Potrivit investigaţiei ziuanews, CITR SPRL reuşeşte să preia firmele folosindu-se de postura de administrator judiciar. În acest mod, au acces la informaţii privind activitatea economică a firmelor din portofoliu şi o imagine completă asupra partenerilor comerciali ai acestora. Folosind aceste informaţii în mod abuziv, demarează obţinerea controlului asupra entităţilor economice.
Dacă nu reuşesc pe baza unor negocieri în care lasă de înţeles că fac un favor acţionarilor, se folosesc de o altă „armă”, şi anume băncile, cu reprezentanţii cărora joacă insolvenţele între redresare şi faliment. Publicaţia mai arată că BNR s-ar preface că nu ştie de practică.
Folosindu-se de aceste tactici, CITR SPRL ar fi preluat controlul mai multor firme, printre care:
1. VOLKWOOD INDUSTRIE SRL, din judeţul Sibiu, în care cei din PLATFORMA ROCA au reuşit blocarea fluxurilor financiare, cu ajutorul lui Radu Niţuleac din partea Băncii Transilvania care a solicitat insolvenţa pe fondul trendului descendent al activităţii financiare a VOLKWOOD INDUSTRIE SRL.
2. BLUE AIR – TRANSPORT AERIAN SA, unde Andrei Cionca se spune că a reuşit să îl impună pe Rudolf Vizental (actual CIO al IMPETUM GRUP) în consiliul de administraţie al operatorului aerian, consecinţa imediată fiind adoptarea soluţiei de vânzare a activităţii de transport a companiei aeriene către o altă societate.
3. Complexul Energetic Hunedoara, unde Andrei Cionca şi Bogdan Olteanu l-au interpus pe Emil Gros, cel care plimbă sacoşele de bani la Bucureşti, încercând, fără succes, să condamne CEH la dezmembrare la fier vechi.
O altă victimă recentă ar fi ARMAX GAZ SA, o firmă cu tradiţie şi multe contracte cu ROMGAZ SA şi TRANSGAZ SA. Potrivit ziuanews, CITR nu vrea doar să conducă agentul economic spre restructurare, ci vizează preluarea companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here